avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sucursale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sucursale

Buna ziua,
As dori si eu niste lamuriri legate de sucursale. Poate societatea-mama sa vanda(inchirieze) bunuri ale ei, sucursalei sale? Mentionez faptul ca soc-mama e in stat membru UE, sucursala in Romania
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:57, 1 Februarie 2012
Parerea mea este ca nu, sucursala fiind in acceptiunea art. 43 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata,un dezmembramant fara personalitate juridica al societatii-mama, neavand astfel un patrimoniu distinct fata de cel al societatii care o infiinteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare companie actionar majoritar strain geresy geresy Buna ziua Pentru o companie infiintata in Romania cu actionar majoritar strain-80% din Anglia se poate ca legea guvernanta, in caz de conflict viitor intre ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala, sucursala cryingangel cryingangel Buna ziua, As dori sa ma interesez daca o sucursala poate introduce o actiune in justitie, si legea, art. unde se mentioneaza acest lucru. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgent! stanceni stanceni Buna dimineata! Puteti sa-mi spune-ti si mie va rog in cazul incheierii unui contract intre o sucursala si un tert...va fi trecuta ca parte sucursala cu ... (vezi toată discuția)