avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare compartiment paza pentru prestari servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare compartiment paza pentru prestari servicii

Salut.Lucrez la o firma de constructii ca sef de compartiment paza si protectie.Ne-am transformat in Holding si avem 6 firme in grup.Patronul meu mi-a cerut sa gasesc o formula de a incheia contracte de prestari sevicii de paza cu celelalte firme ale grupului ca si compartiment. Intrebarea este daca pot sa fac asta ca compartiment al grupului s-au trebuie sa mai creem o firma?Cred ca sunt probleme cu autorizarea.
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 08:14, 7 Noiembrie 2008
Salut,
daca fiecare firma a ramas cu statutul juridic independent, atunci se poate face prin firma respectiva, daca nu, atunci contractele trebuie incheiate de catre Holding, sau puteti crea o firma noua.
Salut,
toate firmele din Holding au aceiasi patroni s-au asociati (sot si sotie ) ,cred ca se numesc persoane afiliate si putem oare sa incheiem contracte de prestari servicii cu celelalte firme care fac parte din Holding ? Compartimentul este la Holding. La politie au spus ca da ,dar nu au putut sa ne lamureasca cu prevederea legala. Multumesc frumos anticipat.
Holdind banuiesc ca e o denumire generica data unor firme care au in comun aceiasi asociati. Aceasta forma de organizare a firmelor nu exista in legislatia romaneasca. In Romania exista Grupul de Interes Economic care are personalitate juridica.
Subiectul mi se pare interesant in conditiile in care nu sunteti licentiati de Politie sa prestati activitati de paza si protectie nu puteti factura altor firme servicii de paza. Dumneavoastra ati format in cadrul uneia dintre societati un compartiment de paza angajand paznici pentrul uzul propiu, legea permite, in cazul unei firme de paza aceasta are cod unic de activitate si se supune mai intai Autorizarii de principiu si apoi Licentierii.
Holding .. in Romania ... =D> .. povesti sau denumiri pe care anumiti "patroni" le folosesc pt a-si ridica in slavi puterea economica. Povesti pt oamenii de rand.

Dar, trecand la probl mai serioase, raspunsul la intrebarea dvs e relativ simplu:

- NU PUTETI factura celorlalte firme servicii de paza si protectie pt ca in acest sens ar trebui sa fiti firma de paza si protectie. Asta implica sa aveti obiect principal de activitate, cod CAEN unic pt servicii de paza. Ori inteleg ca nu e cazul.
- sfatul meu: mai faceti o firma (unde au mers 6, merge si a 7-a), indepliniti conditiile, declarati la ORC punctul de lucru "servicii prestate la beneficiar"apoi mergeti la politie, obtineti autorizarea si din partea serviciului Arme si restul de avize ce se mai impun de catre legislatia referitoare la acest gen de servicii.

- ati mai avea varianta de a factura aceste servicii (in cazul in care aveti ca obiect de activitate servicii prestate intreprinderilor) puteti sa taiati factura pe acest gen de servicii (neexplicitate) - adica spuneti ca prestati servicii de consultanta =D>=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paza/control acces abif abif Cum isi poate recupera o datorie baneasca furnizorul unor servicii de control acces prestate pentru un cartier rezidential, de la asociatia de proprietari sau ... (vezi toată discuția)
Declaratie confidentialitate alina_blonda20 alina_blonda20 Buna ziua, Pentru obtinerea licentei de paza se cere \"declaraţia pe propria răspundere cu privire la obligaţia păstrării confidenţialităţii datelor ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii tichil tichil Am avut contract de munca incheiat cu o firma de paza si mi-a modificat in contract de prestari servicii pe o perioada de 4 luni, cu salar lunar. In aceasta ... (vezi toată discuția)