avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificarea numerelor topo in cadastrale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificarea numerelor topo in cadastrale

Am o situatie ciudata. Doua firme detin doua terenuri. Terenul primei SC este inclus in parcela mare care apartine celei de-a doua SC. Cea cu terenul mai mic are inscris in CF o suprafata de 1.000 mp sub un nr topo. Ceilalti au inscris suprafata in alt CF sub nr. cadastral si pretind ca parcela de 1.000 de mp a primei SC e mai mica cu 200 mp.

Stiti cumva care e temeiul legal pentru o cerere de modificare a suprafetei care e inscrisa sub nr. cadastral, respectiv identificarea terenului de 1.000 mp tot sub nr. cadastral pentru a nu mai fi probleme din punct de vedere al suprafetelor?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 18:51, 31 Octombrie 2008
In prima etapa este nevoie de un expert in cadastru care sa elaboreze documentatia cadastrala pentru parcela de 1000 mp - planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate etc ...aveti aici actul normativ pentru detalii [ link extern ]
Daca din aceasta documentie cadastrala rezulta ca parcela are 1000 mp, si limitele de proprietate sunt neschimbate, nu vad nici o problema.
Daca va rezulta ca parcela este mai mica, se vor face modificarile corespunzatoare in cartea funciara - diferente pot sa apara - dar e o diferenta cam mare.
Daca terenul cel mare este ca o rama in jurul terenului cel mic, astfel incat toate granitele proprietatii de 1000 de mp sunt cu terenul firmei care si-a facut cadastru, este posibil ca ei sa aiba dreptate. Dar mai este posibil si sa va fi inselat cu cativa metri la delimitarea corpului de proprietate, si atunci trebuie sa faceti o granituire. Raspunsul il veti primi doar prin intocmirea documentatiei cadastrale.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2008
Diana Persa, Avocat
Mi se pare ciudat ca in CF a firmei cu suprafata mai mare sa fie inclusa si suprafata de 1000m a celeilalte firme. Cred ca ar fi trebuit sa fie facute modificarile la OCPI si refacute CF. Prima etapa ar fi contactarea unui topometrist si eventual facute corectiile necesare(daca exista), apoi ar trebui departajate cele 2 proprietati la OCPI(doar daca terenul de 1000mp apartinand unei fime nu constituie capital la cea de-a doua firma). Oricum este necesara clarificarea situatiei la OCPI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicare - extras carte funciara aure2009 aure2009 Buna sunt nou pe forum si imi cer scuze daca intrebarea pare puerila, sau daca s-a mai discutat. Ce as dori sa aflu este o explicatie detailiata a unui extras ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastrala bond29500 bond29500 Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)