avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara. Acte necesare pentru schimbarea cartii de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara. Acte necesare pentru schimbarea cartii de identitate

De ceva timp am luat dupa strada un baiat, si am observat acum cateva zile ca i-a expirat buletinul, si vreau sa ma duc cu el sa faca altul si nu stiu ce acte ii trebuiesc. Nu vreau sa il iau in spatiu deoarece imi e frica sa nu faca ceva , sa fure etc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:39, 2 Februarie 2012
Nu vreau sa il iau in spatiu deoarece imi e teama sa nu am probleme, sa fure sa dea in cap , si apoi sa vina politia la mine acasa. Vreau doar sa il pun in legalitate si sa ii ofer o viata mai buna. El pe buletin are un domiciliu unde a stat cu parintii, apoi a fost abandonat. In cazul in care el nu are un domiciliu ce se intampla...? trebuie sa ii faca buletin.

Dvs. puteti sa il ajutati platindu-i costurile eliberarii unei carti de identitate provizorii (cu durata de valabilitate maxim un an).

Pentru eliberarea cartii provizorii este nevoie de:

- 3 fotografii 3/4cm, cu banda albă de 7 mm la baza -poze tip buletin ;
- certificatul de nastere, daca il are, in original si copie
- chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate provizorii - 1 leu;
- taxa extrajudiciară de timbru - 4 lei.
si desigur cartea de identitate expirata.

La Evidenta Persoanelor va scrie la motivul pentru care cere eliberarea cartii provizorii Expirare + Lipsa locuinta si intra in legalitate.

Probabil va va costa vreo 15 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Act de identitate fara act de spatiu handsu handsu Daca unei persoane i se expira buletinul de identitate , dar datorita unor imprejurari nefericite nu are domiciliul nicaieri ,apartamentul acesteia fiind ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata zitazi zitazi Se poate face buletin nou daca nu ai domiciliu stabil ?Adica esti plecat in strainatate si trebuie sa vii acasa sa faci buletinul si nu ai pe nimeni sa te ia ... (vezi toată discuția)