avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arest la domiciliu verso arest preventiv.Deducerea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arest la domiciliu verso arest preventiv.Deducerea pedepsei

Are cineva un precedent favorabil in sensul ca arestul domiciliar ( arestul executatat la domiciliu) se deduce din pedeapsa aplicata din considerentul ca, este asimilat aretului preventiv executat in regim de detentie provizorie?

Din punctul meu de vedere se deduce si se tine cont de instanta la executarea pedepsei cu executare in regim de detentie.

In Romania nu este reglementata din punct de vedere legal aceasta forma de arest domiciliar, dar, cu toate acestea in alte state exista aceasta reglementare in mod expres.Mai mult de atat, exista norme legale care asimileaza din punct de vedere juridic arestul domiciliar cu arestul preventiv.Cu toate acestea, instantele romane nu sunt lamurite.

Urmeaza sa intru intr-un recurs dupa ce doi cologi si parchetul s-au aflat in confuzie.Instanta a considerat intr-un sens negativ contestatorului care trebuia pus de indata in libertate.
Argumente juridice exista pe mine ma intereseaza doar un precedent favorabil contestatorului.Un caz favorabil stiu ca exista.Eu uzez de precedente.

avocat Claudiu Lascoschi
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:00, 13 Noiembrie 2008
Cu placere, dar mai mult Trope_doi te-a ajutat.
Daca aveam si eu un precedent favorabil sunt de parere ca solutia instantei ar fi fost alta.
Parchetul a invocat jurisprudenta ICCJ dar aiurea intrucat eu m-am judecat intru-un mod total diferit din punctul de vedere al apararii invocate de mine si al textelor de drept incidente in cauza.
Parchetul nu a mai avut replica la replica mea dupa sustinerile parchetului...
S-a dovedit a fi foarte inspirat deoarece daca incerca sa replice cred ca argumentele ar fi fost atat de goale de continut incat rezulta clar ca temeiurile de drept invocate de mine sunt deosebit de concludente.
Nu m-am judecat pe codul de procedura penala intrucat...nu are prevederi in acest sens, in opinia mea...evident.
Aici a fost mare deosebire fata de judecatile de la ICCJ.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)
Arestarea la domiciliu Robertgj Robertgj Buna ziua,am si eu o nelamurire cu privire la arestarea la domiciliu.Este privativa de libertate sau neprivativa de libertate? (vezi toată discuția)
Arestare la domiciliu catalin19975 catalin19975 se scade arestul la domiciliu din pedeapsa care se da la instanta (vezi toată discuția)