avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in cazul in care s-au scurs cele 6 luni de la deces (data deschiderii succesiunii) iar unii dintre mostenitori nu au facut dovada acceptarii (tacita sau directa) a mostenirii, iar altii au facut, ce se intampla cu masa succesorala? Se imparte totusi la toti?
Cel mai recent răspuns: ContSters48919 , utilizator 08:19, 3 Noiembrie 2008

În niciun caz. Acceptarea tacită presupune acte cu privire la bunurile succesiunii, cum ar fi înstrăinarea unor bunuri din masa succesorală, sau acte de administrare definitivă, cum ar fi închirierea unor bunuri pe o perioadă îndelungată, sau fapte materiale - demolarea unor construcţii făcînd parte din moştenire şi construirea altora în locul lor.


Dar cum sa demolezi ceva ce nu este "inca" al tau sau sa inchiriezi? In sfarsit Plta impozitelor si a utilitatilor eferente unei case si a unui teren se includ in acceptarea tacita a succesiunii, mai ales ca se poate face dovada lor nu pentru 6 luni de la deces ci multi ani dupa?

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"acceptare tacita" corina stancu corina stancu ce inseamna "acceptare tacita" in cazul unui drept la succesiune? ce consecinte poate avea? (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune Barzote Barzote Buna ziua, Pot deschide singur acceptarea succesiunii la notar fara ca ceilalti mostenitori sa fie prezenti ? Fac acest lucru deoarece ceilalti nu sunt ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire danceform danceform Buna ziua , In momentul in care se da in fata notarului o declaratie de renuntare la mostenire ( succesiune ) , care este autentificata de catre notar , ... (vezi toată discuția)