avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - Contract Individual de Munca / ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - Contract Individual de Munca / Concediu fara Plata / Plata Salariu

Va scriu cu scopul de a ma anunta / indruma cum trebuie sa procedez in urmatorul caz:
Sunt un tanar angajat al unei firme-asociat care lucreaza sub angrenajul altei firme, de pe data de 01.06.2011 (cu un contract individual de munca - nu stiu cat este de valabil - avand in vedere ca a fost scris de 2 persoane diferite,,angajat'' + ,,angajator'' ) pe perioada nedeterminata. Dupa 8 luni de zile de munca (in care au fost incalcate mai multe reguli de baza,precum opriri salariale pentru anumite amenzi din partea auditului intern (opriri din salariu care n-au fost instiintate prin nici un act,decat verbal),opriri din salariu pentru achitarea unui atestat in domeniu (fiind anuntat ca la plata a jumatate din costul acestuia,respectiv 125 Euro - cealalta jumatate platita de angajator,urmand ca dupa aceasta perioada sa sustinem un examen teoretico-practic,iar mai apoi in decurs de 30 de zile lucratoare sa ni se elibereze respectivul atestat - nici dupa aproape 2 luni nu s-a eliberat!:(),oprire salariala pentru anumite stricaciuni la anumite produse / furturi fara implicarea angajatului (nestipulate in contractul individual),ajuns sa muncesc in conditii improprii (fara energie electrica si caldura,in toiul iernii) mi se comunica telefonic ca trebuie sa vin sa semnez un CONCEDIU FARA PLATA pe o perioada, citez: ..de pe data de 2 februarie - 28 februarie 2012'' + plus ca mai am si o luna restanta de incasat salariul, concediu (nici platit,nici zile libere luate). Neavand alte surse financiar-materiale(parintii nu ma pot ajuta), ajuns in mijlocul iernii, cu o chirie si intretinere lunara de platit, cu facultatea ,,inghetata'' - din lipsa banilor si o rata la banca, o suma minuscula,dar lunara ... sunt in pragul disperarii si va cer ajutorul cum trebuie procedat si cine ma poate ajuta :sorry:
Cel mai recent răspuns: adelkatharos , utilizator 00:59, 3 Februarie 2012
Trebuiesc vazute actele intocmite pe care le menionati si facut asa un mic "top" al ilegalitatilor facute de angajatorul Dvs., si lasati un avocat sa negocieze suma de bani care sa compenseze neajunsurile Dvs. fiindca stopajul de bani la sursa e de-a dreptul o chestiune penala...
Va multumesc mult ... dar intrebarea mea sau mai bine spus ... cu ce sa platesc un avocat ? Plus ca maine mi s-a cerut sa vin sa semnez Concediul fara plata, la initiativa angajatorului,nu a mea. Cum sa procedez ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez costi71 costi71 Buna ziua. As dori sa ma adresez dumneavoastra cu cateva intrebari legate de unele aspecte pe care le pot intampina la locul de munca. Administratorul ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit de angajator elagheorghe elagheorghe Buna ziua. Am o problema cu fostul angajator si neplata salariului. Am lucrat vreme de un an pentru acest angajator, avand incheiat un contract pe suma de 1200 ... (vezi toată discuția)