avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Case marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Case marcat

Ce pot face cu casele de marcat vechi ce nu le mai folosesc. Casele de marcat sunt defiscalizate si predate memoriile fiscale. Le pot arunca la un centru de colectare aparate electronice ?
Cel mai recent răspuns: giptronic , utilizator 12:29, 2 Mai 2012
Da.
Nu ma poate indruma nimeni, priviind problema 'aruncarii' caselor de marcat ?
M-am interesat si la administratie iar dansii mi-au dat legea sa o citesc.
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 28 din 25 martie 1999 *** Republicată
privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale


HOTÃRÂRE Nr. 479 din 18 aprilie 2003 *** Republicată
privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale


Dupa ce am citit legea(sper ca de ajuns) mi-am dat seama ca nu este precizat nimic legat de casele de marcat in momentul cand nu le mai folosesti sau in momentul cand inlocuiesti casa de marcat cu alt tip de casa. Cred ca, pana la urma am sa le donez la un centru de colectare.
Astept totusi o indrumare, cred ca nu sunt singurul care are aceasta problema.

Se pare ca, nimeni nu stie ce se poate face cu casele de marcat !!!
Daca totusi aveti vreo propunere/indrumare legat de cele comentate mai sus, astept cu interes.
Va multumesc.:help:
Casele de marcat (AMEF)se comercializeaza EXCLUSIV numai prin intermediul societatilor avizate de catre Ministerul de Finante. Acestea sunt importatorii ( ca distribuitorul national) si unitatile acreditate ale acestora din tara ( prin care se face distributia si service-ul)
De retinut este faptul ca o unitate acreditata locala nu este de regula avizat la toti importatorii din Romania. Asa ca va sfatuiesc sa identificati modelul de casa de marcat, cautati furnizorul care v-a vandut-o, sau gasiti pe net importatorul ca sa va indrume spre cea mai apropiata unitate acreditata . Pentru modelele "Activa" apelati la [ link extern ] .
Mai multe informatii referitoare la fiscalizari, defiscalizari, drepturi si obligatii ca utilizator de
AMEF gasiti la : [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
giptronic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comercializare case de marcat in romania luizacsinte luizacsinte Ati putea sa imi dati ceva informatii despre comercializarea caselor de marcat (dintr-un stat membru UE) in Romania? In principiu ce autorizatii, avize, ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal gresit In urma denominarii casei de marcat firma la care platesc abonament de service nu mi-a scos TVA din casa,si primul bon pe care l-am emis contine TVA.Eu nu sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratia catre anaf pentru noua casa de marcat Luminita Stefan Luminita Stefan Buna ziua !Pentru contribuabilii mici obligativiatatea schimbarii este cu 01.11.2018,cei care au achizitionat mai devreme au obligatia transmiterii declaratiei ... (vezi toată discuția)