avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiuni savarsite pe teritoriul altui stat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiuni savarsite pe teritoriul altui stat

Daca infractiunea s-a savarsit pe teritoriul altui stat ,de un cetatean roman care are rezidenta in statul respectiv,asupra altui cetatean roman cu domiciliul numai in ROMANIA,de ce s-a inceput urmarirea penala in urma depunerii plagerii de catre victima in ROMANIA ,daca totul s-a intamplat in alta tara si invinuitul nu locuieste in tara,e corecta procedura si interogatoriu prin comisie rogatorie?sau intervine elementul de extranietate si invinuitul trebuie sa refuze orice interogatoriu in tara de adoptie.Va multumesc si apreciem profesionalismul de cate dati dovada,tineti-o tot asa.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:39, 3 Februarie 2012
Da, este corect. Un cetatean roman a savarsit infractiunea impotriva unui alt cetatean roman, astfel urmarirea penala se poate desfasura si in Romania chiar daca faptuitorul locuieste pe teritoriul altui stat. De asemenea este corect si interogatoriul prin comisie rogatorie conform legii 302/2004.
Da, nu puteti contesta aplicarea legii.
Puteti declara ca nu doriti sa dati nicio declaratie cu ocazia comisiei rogatorii.
Sau puteti da declaratie. Cert este ca veti fi chemat in conformitate cu legea romana si normele internationale in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 222 alin. 9 c. pr. pen. ContSters181996 ContSters181996 Prin Legea 202/2010 a fost introdus un nou alin.,( 9), conform caruia: .[quot] În cazul în care plângerea este întocmită de către o persoană care ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa pe teritoriul ungariei ContSters40598 ContSters40598 In urma unui accident rutier pe teritoriul Ungariei a rezultat decesul a doua persoane, una murind pe loc, cealalta la cateva zile in spital. Autoturismul ... (vezi toată discuția)
Mandat european de arestare Cristian_lee Cristian_lee Speta suna cam asa: Inculpatul cetatean bulgar ucide un cetatean german in Romania, iar apoi fuge in Marea Britanie. Instanta engleza cunoscand ca toate ... (vezi toată discuția)