avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pierdut certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pierdut certificat de nastere

Pentru ami procura duplicatul certificatului de nastere unde trebuie sa ma duc?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:24, 4 Februarie 2012
Trebuie sa aveti actul de identitate valabil. Va adresati fie direct la primaria unde v-ati nascut, fie la primaria locului de domiciliu sau de resedinta care are datoria legala de a face corespondenta cu primaria de nastere pentru solicitarea prin corespondenta a certificatului dvs. de nastere. Va prezentati la starea civila unde veti completa o cerere tip-pe care o primiti gratuit de la lucratorul de la ghiseu-, cu buletinul in original si copie si un timbru fiscal de 2 lei sau o chitanta de contravaloare a taxei de timbru. Daca ati pierdut certificatul de mai multe ori - de obicei de la al 3-lea certificat-sunteti pasibil de o amenda cuprinsa intre 100-200 lei.
La serviciul de Stare Civila din cadrul Primariei, unde veti formula o cerere,si unde veti declara pe propria raspundere motivele pentru care solicitati emiterea duplicatului.
Pentru eliberarea unui duplicat al certificatului dvs. de nastere este necesar sa :
- aveti actul de identitate valabil + o copie a acestuia;
- va prezentati fie la Primaria de domiciliu, fie la Primaria localitatii de nastere , serviciul de stare civila;
-achitati o taxa de 2 lei:
-completati o cerere- tip.
Nu este obligatoriu sa va deplasati la serviciul specializat din primaria care a eliberat primul certificat de nastere
Contactati serviciul stare civila din primaria responsabila domicilului dvs .completati cerere,solicitati eliberrae dublicat certificat nastere
La primirea duplicatului va revine obligatia sa achitati taxa de 2 ron

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil eu-ro eu-ro buna ziua, am si eu o intrebare. certificatul de nastere pentru copii (mici) se elibereaza doar mamei sau si tatalui? daca ma duc la primarie ce anume imi ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut alexlacatus alexlacatus Buna ziua. Azi am piedut o mapa importanta in care se afla, din pacate si certificatul de nastere. Problema este ca eu sunt dintr-o localitate apropiata de ... (vezi toată discuția)