avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere pierdut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere pierdut

Buna ziua. Azi am piedut o mapa importanta in care se afla, din pacate si certificatul de nastere. Problema este ca eu sunt dintr-o localitate apropiata de Buzau si studiez in Bucuresti. Din cate imi amintesc, certificatul a fost eliberat la o institutie din Buzau
Multumesc anticipat! Mentionez ca am viza de flotant
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
alexlacatus, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexlacatus , utilizator 18:45, 5 Noiembrie 2015
Daca aveti garantia ca nu gasiti persoana care sa restituie mapa cu documente,puteti desfasura demersuri la serviciul de stare civila din localitatea unde domiciliati care poate desfasura demersuri pentru obtinere certificat de nastere de la serviciul corespondent din localitatea care a eliberat primul certificat de nastere
Cererea pentru eliberarea unui duplicat de pe certificatul de nastere se depune la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, la primăria unităţii administrativ-teritoriale care are în păstrare registrul de stare civilă sau de la domiciliul ori reşedinţa petiţionarului.
Asa cum a spus colegul, pentru ca aveti viza de resedinta puteti depune cererea la Bucuresti, la Starea civila din sectorul unde locuiti.
Aveti nevoie de un timbru fiscal de 5 lei (poate si o taxa, veti afla acolo) si de cartea de identitate iar acolo veti completa o cerere-tip.

Poate dura pana la 30 de zile pana veti obtine noul certificat.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
Ares-3, moderator
V-am urmat sfaturile si luni urmeaza sa ridic documentul! Multumesc tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine un duplicat dupa un certificat de nastere furat? baniasana baniasana Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urm. problema: am o matusa de 83 de ani care locuieste singura intr-o gars. la parter in sect 3 ... (vezi toată discuția)
Am pierdut actele mele si ale prietenei mele ( permis , buletin ) ale mele si ( buletin si certificat de nastere ale prietenei mele) kill3rk kill3rk va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez pentru a incepe sa ii fac actele prietenei mele care nu este din localitate , la mine e mai usor ca am ... (vezi toată discuția)
Pierdut certificat de nastere ContSters98379 ContSters98379 Buna.Va rog sa ma ajutati.Viitorul meu sot nu are certificat de nastere,parintii lui sau despartit si nu mai stiu niciunul unde e certificatul lui de ... (vezi toată discuția)