avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte de identitate necesare pentru Procuri de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte de identitate necesare pentru Procuri de administrare imobile

Buna ziua !
Intrebarea mea este: Pot notariatele din Romania elibera procuri de administrare imobil pe baza unui Pasaport strain? de exemplu in caz de dubla cetatenie - in curs de eliberare pasaport nou romanesc. Carte de identitate expirata deci acte romanesti expirate. Pasaport american valabil si poate furniza original certificat de nastere romanesc. Deci doar o chestiune de sincronizare.. Este admis un alt act in afara de C.I/Pasaport romanesc valabile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: osberca , utilizator 07:21, 7 Februarie 2012
Administrarea imobilului este aspect total distinct fata de mandatarea pentru inchiriere sau instrainare imobil
Daca persoana in cauza detine documente legale ,poate solicita notarului inchierea de procura in favoarea tertului - pentru administrarea de bun personal
@osberca: Nu este nici un impediment sa se legitimeze la notar cu pasaportul american. Va trebui sa se decida ce doreste, pentru ca administrarea si instrainarea sunt lucruri distincte, iar mandatul trebuie sa fie foarte clar.

@ynocentta: Din moment ce bunul personal este imobil, se numeste procura pentru administrare imobil. Exista modele si pe net: [ link extern ]

Corect. Lipsa mea cum se spune. Exista deja calitatea de proprietar si chiar procuri(expirate) eliberate anterior pe baza de acte de identitate romanesti. Singura schimbare este expirarea actelor romanesti(asa cum am specificat - in curs de reinoire). Scriu mesajul acesta din politete. Spun sa o lasam balta. Maine sun la notariat ..
Multumesc la toti!
Peace !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unei procuri pentru dezbaterea unei mosteniri anubis1964 anubis1964 Buna seara, Am nevoie sa obtin o procura pentru mama pentru ca ea sa dezbata mostenirea tatalui meu(decedat) si in numele meu .Am dubla cetatenie romana si ... (vezi toată discuția)
Obtinere dovada cetatenie romana in vederea obtinerii cnp Elenacristina Elenacristina Buna ziua cum si de unde se obtine o dovada a cetateniei unei persoane cu dubla cetatenie - romana / americana, cu domiciliul un SUA, in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)
Care sunt actele de care am nevoie, pentru a fi in legalitate? amaliabogs amaliabogs Am dubla cetatenie, germano-romana si detin pasaport german. Pasaportul si cartea de identitate romanesti au expirat. Domicilui meu stabil este in Germania dar ... (vezi toată discuția)