avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in adunarea generala

As dori sa aflu daca se poate, cati locatari pot fi reprezentati de o singura persoana care sa aibe imputernicire in sedinta de adunare generala a asociatiei de proprietari? Se poate face un tabel nominal cu nr. de apartament si semnatura? Care este procedura corecta si legala? Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Deocamdata asociatiile de proprietari functioneaza dupa legea 230/2007 cu normele de aplicare din HG 1588/2007, in care numarul imputernicirilor nu este limitat si nici conditionat.

In statut se pot prevedea diverse lucruri, important este sa nu contravina legislatiei in vigoare.
Pentru modificarea statutului unei asociatii sunt necesare voturile a 2/3 dintre membrii asociatiei, iar modificarea trebuie depusa la judecatorie.

Asociatiile de proprietari nu pot functiona dupa similitudini cu alte legi si nici dupa proiecte de legi.
Cand proiectul va deveni lege promulgata si difuzata in Monitorul Oficial, numai atunci se va putea aplica.

Pana atunci, visati.
Sugerez ca raspunsurile sa fie trecute si prin filtrul gandirii personale.
Facand un astfel de exercitiu se poate lesne observa ca se ajunge la o manipulare grosolana a votului.

In mod normal acele imputerniciri trebuie sa nominalizeze strict niste persoane si sa exprime vointa personala privid problemele prezentate intr-o ordine de zi.

Si un alt exercitiu de logica: daca la prima incercare nu se aduna jumatate plus unul, la a doua adunare se voteaza cu numarul celor prezenti. Asadar, in aceasta situatie nu mai este nevoie de imputerniciri.

Personal, ca cenzor extern, am convins multe asociatii ca acele imputerniciri sa valideze doar prezenta, hotararile fiind luate strct de catre cei fizic prezenti.

Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari aureliandumitru aureliandumitru Buna ziua , As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 . La adunarea generala de la inceputul anului ... (vezi toată discuția)
Imputernicire adunare generala timpuriu timpuriu este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ? (vezi toată discuția)