avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept Penal. Infractiunea de seductie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept Penal. Infractiunea de seductie

Buna, buna tuturor....am o mare nelamurie legat de infractiunea de seductie. Sunt studenta la drept, in Iasi, la Cuza. Si unul dintre subiectele de examen a fost: Infractiunea de seductie este posibila in coautorat? Adevarat sau Fals si desigur argumentand. Va rog lamurti-ma. Multumesc! :(:(
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 22:24, 22 Februarie 2012
:offtopic:Dragi colegi forumisti, in ultima vreme cam greu se mai incheaga o dezbatere frumoasa pe terme juridice.Astfel incat luati in considerare si faptul ca o dezbatere poate conduce si inspre alte aspecte, poate conexe si nu cred ca a discutat nimeni aiureli aici, intrucat cei care au discutat vor si sa schimbe anumite idei.Cei care sunteti deranjati uramariti alte subiecte, sunt destule.
Cred ca s-au lamurit multe lucruri interesante aici, chiar daca din punctul de vedere al unora exced sfera topicului.Puteti observa acest aspect si prin prisma numarului mare de vizualizari al acestui topic.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Ciobanu vasile a scris:

Si totusi.....ce dezbatem ??????
De la seductie la....viol, cred ca este o cale....foarte lunga ( sau foarte scurta in opinia unor colegi de forum!!!!!)
Conform DEX " a seduce= a ademeni, a amagi, a, atrage, a incanta, a cuceri"
Cred ca este bine sa ne referim si sa argumentam strict ce a cerut tanara noastra colega!, alfel o bagam intr-o ceata totala .
Oricum, este foarte interesant modul in care se verifica proverbul: unde dai si...unde crapa !!#-o

Nu cred ca sunteti jurist domnule mediator si de aceea este de inteles...neintelegera situatiei de dvs.
Ar trebui sa analizati in DEX si cuvantul discriminare pentru a va lamuri.
Daca o dispozitie legala este discriminatorie incalca constitutia.
Ar fi bine sa recititi tot ce s-a scris.
logica juridica e una
logica cuvantului din dictionar e... alta... si fara aplicabilitate juridica.

oricum multumim pt discriminare,
prin acest tertip multi barbati vor scapa astfel de puscarie ca seduc femei frumoase si tinere. si se casatoresc cu ele inainte de 17 ani... Dar nu scapa pe partea cealalta.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
ContSters83715, utilizator
Discriminare = deosebire, distinctie netta facuta intre doua sau mai multe lucruri, idei; lipsire de drepturi de orce natura, a creea o situatie de inegalitate... logica DEX
Bineinteles ca exista o diferenta intre logica dictionarului si logica juridica, dar...au o baza de plecare comuna.
Nu sunt jurist, sunt inginer. Seductia, se regaseste atat in DEX cat si in logica juridica:
- infractiune care consta in fapta unui barbat, care prin promisiuni de casatorie, determina o minora sa aibe relatii sexuale cu el.
Revenind la topicul nostru: Conf. CP autorul este persoana care savarseste in mod nemislocit o fapta penala, iar coautorii sunt persoanele care savarsesc nemislocit aceiasi fapta prevazuta de legea penala .
Acum va rog sa ma luminati: Cum poate ca infractiunea de seductie sa aibe si...coautori??
Daca analizam...poate un card de "binevoitori" duc o munca de lamurire cu minora X, sa cedeze ca are de castigat...., va ajunge bogata...etc, sau un card de ...flamanzi, sau toti fac aceiasi promisiune minorei X, aceasta cedeaza la toti si....nu mai stie pe cine sa aleaga/traga la raspundere si deschide actiune penala deavalma ???

Si ca o paranteze de logica juridica : Un judecator, a dat o hotarare avand la baza dictionarul, cu referire la familie! Ce Cod civil....toata hotararea are la baza un eseu cu referire la sensul cuvantului familie din dictionar ??? Si aici a fost discriminare ???
Un coleg de discutie mai cunoscator in ale legii decat mine v-a recomandat sa incercati a stapani foarte bine notiunile juridice ale cuvintelor inainte de a oferi opinii. Permiteti-mi sa reiterez rugamintea domniei sale.

In plus, atunci cand mai auziti de hotarari judecatoresti bazate pe explicatii din Dex, fiti sigur ca ori situatia impunea - ca ultima solutie - o astfel de abordare, ori judecatorii respectivi nu prea au ce cauta in magistratura.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat bikaeraser bikaeraser va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, ... (vezi toată discuția)
Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)