Mai deranjez cu o intrebare: daca pe citatia primita scrie ca nu este prezenta obligatorie a inculpatului, de ce pe site-ul ministerului justitiei scrie asa:"Solutie: În vederea recitării inculpatului şi emiterii unui mandat de aducere, cu menţiunea să fie însoţit, pentru inculpat"? S-a amanat termenul pentru ca nu a fost prezent, dar el a ales sa nu mearga.Repet pe citatie scrie ca prezenta nu este obligatorie si cauza se judeca in lipsa, pe fond.
Acum am aflat mai multe(am vorbit pe messenger cu fratele sau).Pe langa obezitate suferea de boli cardiovasculare si era suspect de boli ale inimii datorate grasimii.Am inteles ca ar fi fost "un concurs" de boli.Mai enumar apneea, datorita ei nu putea fi plasat in camera cu alti detinuti(nu mai dormea nimeni toate noaptea).Nu doar obezitatea la scapat si riscul ridicat de a face complicatii grave datorate regimului de detentie.
Ca de fiecare data, ziarele nu dau informatii complete. Acele persoane nu au scapat de inchisoare ci si-au intrerupt executarea pedepsei. In situatia in care boala este foarte grava si nu poate fi tratata in penitenciar, executarea pedepsei se intrerupe si este trimis la spitalele penitenciare sau civile pana cand detinutul se poate reintoarce sa isi execute pedeapsa. Perioda in care executarea pedepsei este intrerupta nu se considera ca executata, atfel detinutul se va intoarce in inchisoare si isi va executa pedeapsa in intregime.
De asemenea detinutii care sufera de o bola in stadiul terminal nu vor fi tinuti in inchisoare sa moara ci vor fi lasati familiei sa se ingrijeasca de ei in ultimele luni,
Undeva am citit ca persoana bolnava a fost eliberata sub arest la domicilu.Nu stiu daca in Romania exista, dar in Italia, de ex. am citit ca o persoana bolnava si-a continuat pedeapsa prin arest la domiciliu.Dar doar daca nu esti considerat pericol social.Normal ca nu poti lasa un violator liber.
Se poate cumva o pedeapsa cu executare transforma in pedeapsa cu suspendare dupa pronuntarea definitiva?Daca nu atunci nu stiu cum altfel au scapat unii.Poate doar prin arest la domiciliu daca este posibil si la noi.
In Romania nu exista arestul la domiciliu. In viitorul cod va exista, dar arestul la domiciliu va fi o alternativa la arestarea preventiva, nu la executarea pedepsei dupa condamnare.
O pedeapsa cu executare nu se poate transforma intr-o pedeapsa cu suspendare dupa o hotarare definitiva.
Nu scapa nimeni de condamnare, dupa cum v-am spus in raspunsul anterior exista doar intreruperea executarii pedepsei, restul sunt doar zvonuri.
Caz penal
ralukuutza
BUNA ZIUA!AM SI EU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA.AM PRIMIT PEDEAPSA DE 11 LUNI CU INCHISOARE.CE SE INTAMPLA DACA NU MA PREZINT?CE SE INTAMPLA DUPA ASTEA 11 ... (vezi toată discuția)