avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau vanzare cumparare?

Parintii mei detin un apartament desi sunt divortati. Mama doreste sa-mi lase mostenire partea ei de apartament avand in vedere ca mai am 2 frati. Cea mai buna varianta este donatia sau contract de vanzare-cumparare? Dar in cazut vanzarii/donarii trebuie sa fie si tata prezent? Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
chirila-mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: violeta fiscuci , utilizator 21:20, 20 Februarie 2012
Date fiind cele de mai sus , revin cu completari si intrebari:

Intre timp lucrurile au evoluat, in sensul ce unchiul meu este imobilizat la pat, nu mai poate vorbi si are grija de el cumparatoarea apartamentului (vecina), care nu ne lasa pe noi, rudele, adica fratii si nepotii vanzatorului, sa il vedem.

Contractul este de vanzare cumparare, singura conditie care este stipulata in contract este ca pe perioada vietii, unchiului meu (vanzatorul) nu i se percpe chirie.

Date fiind cele de mai sus, rudele, adica fratii si nepotii vanzatorului, au dreptul sa isi viziteze fratele respectiv unchiul fara sa ceara voie actualei proprietare, cea care il ingrijeste? Mentionez ca unchiul meu este ingrijit in apartamentul care pana in luna august i-a apartinut.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
violeta fiscuci, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! avem o situație legată de vecinii noștri, care ... Andreea Zrno Andreea Zrno Bună ziua ! Avem o situație legată de vecinii noștri, care sunt destul de în vârstă , însă nu au copii. Acestia dețin o casă și curte și 2 ... (vezi toată discuția)
Testamentul straty1986 straty1986 buna ziua!! as dori sa aflu ce riscuri am de a fi atacat ,de a pierde bunurile mai exact un apartament lasat prin testament de unchiul meu mie in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Testament atacabil dragos79 dragos79 Va rog daca ma puteti lamuri si pe mine: am o matusa care vrea sa-mi lase prin testament apartamentul. Nu are copii, iar sotul este decedat. Singurele rude ar ... (vezi toată discuția)