avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinerea tutelei copilului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinerea tutelei copilului meu

Ieri, 04.02.2012, m-am despartit de concubina mea cu care am ub copil. Ea locuieste cu tatal ei bolnav, ea (mama copilului) este bolnava de schizofrenie si este incadrata in gradul doi de handicap respectiv handicap accentuat. NU imi pot permite sa-mi las copilul pe mana ei si al tatalui ei chiar daca au un apartament cu 3 camere si eu doar o garsoniera. Cum pot obtine tutela minorului? VCreau sa creasca alaturi de mine ci nu de o mama care striga toata ziua in casa si tranteste lucruri (o nebuna cu acte in regula) Mentionez ca mama copilului urma sa fie pusa sub interdictie judecatoreasca.

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cu stima Mailat I.

Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
faceti o cerere de incredintare a minorului cat mai urgent.
banuiesc ca suntetiu trecut ca si tata pe certificatul de nastere.
da, pe certificatul de nastere sunt trecut ca tata.
catre ce institutie se face cererea de incredintare a minorului?




Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
buna ziua ,
cererea de incredintare minor est de fapt o actiune in instanta prin care o chemati in judecata pe mama minorului pentru a se pronunta instanta de judecata asupra incredintarii unuia sau altuia dintre parti a minorului spre crestere educare si intretinere ,instanta de la domiciliul mamei ,dar cam complicat ptr dvs mai bine contactati un avocat ,
bafta
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul , in vederea exercitarii autoritatii parintesti numai de catre dumneavoastra .

Totodata, solicitati ca domiciliul sa fie stabilit la dumneavoastra.


Mamei ii poate fi stabilit un program de vizitare, ea pastrand legatura cu propriul copil in intervale de timp determinate.(sigur ca in caz ca petrecerea timpului alaturi de mama poate fi facuta in prezenta dumneavoastra sau a altor membri ai familiei, data fiind starea de sanatate mentala foarte deterioarata a acesteia ).


trebuie sa promovati actiune de stabilirea domiciliului minorului la dvs si exercitarea autoritaii parintesti exclusiv de dvs. In paralel, si ordonanta presedentiala ca pana la solutionarea dosarului sa domicilieze la dvs.
faceti demersuri pentru urgentarea interdictiei judecatoresti. daca o veti obtine pana la judecarea procesului sansele sunt fffff. mari sa castigati.

adunati toate documentele medicale care sa confirme cele afirmate de dvs, adunati acte, martori care sa probeze.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandonare copil din afara căsătoriei. cum poate tatăl biologic să obțină autoritatea părintească? ruben63 ruben63 fiul meu a facut un copil cu una care mai are 2 fete (cu care a plecat de la primul sot pur si simplu)copilul are aproape 3 luni si ni-la lasat si a plecat la ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor din concubinaj. Imparatul Imparatul Mama are copilul la ea, rezultat din relatie de concubinaj, iar pe tata nu-l intereseaza de acesta. Copilul e recunoscut de tata, fiind trecut in actul de ... (vezi toată discuția)