avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Plagiat
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Plagiat

Am descoperit intr-un sit un articol de 4 pagini publicat de mine intr-o revista nationala in anul 2007, republicat in 2011, cu mici modificari si semnat de alta persoana. Cum ma sfatuiti sa procedez? Mentionez ca am dovada atat a sit-lui cit si revista unde mi-a aparut articolul. Multumesc pentru bunavointa si amabilitate.
Cel mai recent răspuns: suspectu , utilizator 04:27, 11 Februarie 2012
De obicei plagiatul este recunoscut in momentul in care exista acte de autenticitate al produsului realizat si refolosit de altcineva fara drept,eventual si cu modificari asupra produsului plagiat.
In Romania exista prostul obicei de furt pe toate caile,pana si cel intelectual deci nu va mirati.
Sincer: care este problema dumneavoastra concreta? Nu ati fost platita pentru respectivul articol,nu vi s-a respectat o promisiune sau vreun act sau ce? Pentru ca de obicei lumea savureaza momentul,ca ce se intampla pe urma..asta e partea a doua.
Deci: ati publicat intr-o revista un articol,articolul apare si pe un site dar modificat si cu alt autor? OK,problema revistei,puteti anunta revista. (eu asta am inteles)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de continut er0s22 er0s22 Buna ziua Am nevoie de un sfat cu privire la furtul de continut. Detin unul din cele mai mari site-uri de anunturi din tara, vechi de peste 7 ani si cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind auto-plagiatul IonAgarbiceanu IonAgarbiceanu Buna! Am publicat un articol intr-o revista din tara. Datorita faptului ca revista nu era in nicio baza de date nationala (deci cu impact minor) am hotarat ... (vezi toată discuția)
Discutiile si mesajele mele de aici, copiate pe alte site-uri fara acordul meu Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Am gasit discutia ''Legea nr. 283/2011, un act normativ deprimant - ce drepturi NU acorda casele de pensii in anul 2012'', discutie deschisa de mine in forumul ... (vezi toată discuția)