avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Furt de continut
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Furt de continut

Buna ziua

Am nevoie de un sfat cu privire la furtul de continut.

Detin unul din cele mai mari site-uri de anunturi din tara, vechi de peste 7 ani si cu 4-5000 anunturi noi saptamanal.
Acum aproape o jumatate de an aveam nevoie de o firma de programare pentru dezvoltarea unui proiect online-offline, mai precis implementarea unei infrastructuri online pentru un ziar de mica publicitate. Pretul cerut insa de ei a fost mult prea mare si am renuntat la idee la acea data (nu am semnat niciun contract). Acum 3 saptamani insa am descoperit ca acea firma de programare a lansat propria revista de mica publicitate laudandu-se inca d ela primul numar cu aproape 4000 de anunturi. Mi s-a parut suspec si am inceput sa verific anunturile prin sarite. Din primele 10-15 absolut toate erau copiate aproape cuvant cu cuvant de pe site-ul meu.

I-am sunat sa-i intreb de ce au facut asta si mi-au raspuns printre altele: "nu am luat doar de la tine, am luat si de pe alte site-uri" sau "nu sunt toate anunturile preluate, avem si noi 17".

Ulterior au inceput sa sune persoane care dau anunturi pe site-ul meu sa le ceara permisiunea sa publice anunturile intr-o revista de mica publicitate (uneori nici nu mentioneaza numele lasand sa se inteleaga faptul ca revista ne apartine noua sau este realizata in colaborare cu noi.
Mentionez faptul ca site-ul meu este operator de date cu caracter personal cu toate actele in regula si conform legii nu am voie sa furnizez unor terti date cu caracter personal. De asemenea, in termenii si conditiile site-ului meu (text modificat cu cel putin 3 ani in urma) mentionez faptul ca ceic are posteaza pe site-ul meu sunt de acord ca am dreptul sa folosesc acel text ca si cum ar fi continut propriu, il pot modifica, procesa si distribui asa cum doresc, toate drepturile apartinandu-mi.

Intrebarea mea este: ce pot face din punct de vedere legal pentru a opri in primul rand aceasta practica si daca este o cale sa solicit despagubiri pentru prejudiciul cauzat.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: er0s22 , utilizator 00:47, 25 Februarie 2012
Furtul este incriminat de toate religiile lumii, de toate sistemele ideologice sanatoase si de toate legislatiile statelor.

Traim astazi intro societate care tolereaza furtul fie el material sau intelectual.

Toleranta nu vine de la sistemul legislativ, care are legi care raspund corect la siguranta cetatenului impotriva actelor anticomunitare si antipersonale.

Sunt undeva in parlament "penali" cu condamnari date de justitie care nu deranjeaza pe nimeni.

Sunt undeva in lumea stiintifica profesori cu plagiate care nu deranjeaza pe nimeni.

Sunt undeva in administratia de stat functionari care nu isi pot justifica legalitatea originii averii.

Sunt undeva oameni publici care fura sperantele concetatenilor in repetate randuri si nu deranjeaza pe nimeni.

Frica pazeste pepenii. Toleranta fata de infractiune da apa la moara infractorilor.

Firma mentionata nici nu-i pasa ca a incalcat legea, Isi permite chiar sa va sfideze. De ce credeti?
Pentru ca acolo cineva sus ii iubeste. Dupa parerea mea nu prea sus.

Daca calci legile fizice ai de suferit imediat (pui mana pe plita te arzi), tot asa daca calci legea morala ai de suferit candva, pentru ca sa ai timp de regrete si corecturi.

cu toata stima si consideratia Nicolaie

Va multumesc pentru sustinere. De aceeasi parere sunt si eu ca mai devreme sau mai tarziu, poate pe alt plan, se va plati pentru asta.

Pana atunci insa eu incerc sa opresc acest furt si, pe cat posibil, sa fiu despagubit. Pot realiza asta conform legilor in vigoare sau sa ma resemnez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor continut website barelylegal barelylegal Va solicit ajutorul in legatura cu o problema pe care nu am reusit s-o lamuresc facand cercetari si intreband in stanga-dreapta (zilele astea avocatii nu prea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - acuzatie de furt tvsorin tvsorin Am un site de mica publicitate in care mai public anunturi care apar in ziarele locale. Anunturile nu sunt preluate identic, dar nici nu sunt mari ... (vezi toată discuția)
Copiere articol in online SERGIUx SERGIUx Buna ziua , ce se intampla daca copii dupa un site un articol, cuvant cu cuvant, il public pe site-ul meu si mentionez sursa articolului. Multumesc (vezi toată discuția)