avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la PFA

Buna.Daca cumpar un auto nou din Ungaria platesc TVA acolo sau in Rom?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:29, 6 Februarie 2012
sinteti inregistrat in scopuri de tva?

Art 126
(3) Sunt, de asemenea, operaţiuni impozabile şi următoarele operaţiuni efectuate cu plată, pentru care locul este considerat a fi în România, potrivit art. 132^1:

b) o achiziţie intracomunitară de mijloace de transport noi, efectuată de orice persoană;

Locul achizitiei de mijl de transport noi este, indiferent cine face achizitia, in Romania.

Daca sinteti inreg in scopuri de tva cf art 153, aplicati taxare inversa (indiferent daca aveti sau nu dreptul la deducerea integrala).
Daca nu sinteti inreg in scopuri de tva, platiti tva pe baza decontului 301. Nu trebuie sa va inregistrati in scopuri de tva cf art 153.1.

Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare de bunuri anca332 anca332 Buna ziua, Am si eu o speta destul de complicata. Am o Intreprindere familiala care face achizitii intracomunitare de bunuri (fructe si legume). Cand a ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)