avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort judecat in lipsa - calea de atac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort judecat in lipsa - calea de atac

Care este calea de ataca impotriva unei hotarari de divort ramasa definitiva si irevocabila in conditiile in care reclamantul a declarat fals instantei de judecata ca nu cunoaste adresa sotiei sale care a plecat in Italia sa lucreze ca asistent medical ?
Reclamantul a declarat fals instantei ca nu cunoaste adresa din Italia in scopul de a obtine divortul si incredintarea celor 2 copii minori ceea ce a si obtinut dar in mod fraudulos.
Parata nu a putut sa declare apel deoarece nu a aflat de existenta hotararii de divort iar hotararea a ramas definitiva si irevocabila prin neapelare.
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 20:41, 4 Noiembrie 2008
Ma bazez pe momentul de la care incepe sa curga termenul de apel.

avocat Claudiu Lascoschi
De dragul discutiei pe aspecte pur procedurale (pentru ca strict pe speta trebuie vazut daca nu e mai buna varianta reincredintare).

Motivul de contestatie in anulare (317 alin 1 pct. 1) vizezaza situatia in care procedura de citare a fost nelegala pentru ziua cand s-a judecat pricina.

Daca citarea s-a facut prin publicitate in mod nelegal pentru ultimul termen de judecata - asta poate fi motiv de contestatie in anulare DAR ...daca nu a fost legal indeplinita
- NICI procedura de citare pentru ultimul termen
- NICI procedura de comunicare a hotararii
partea nu are deschisa calea contestatiei in anulare pentru ca nu sunt indeplinite conditiile (una din ele fiind ca motivele sa nu fi putut fi invocate pe calea apelului sau rcursului).
Ori daca eu sutin ca o hotarare nu mi-a fost legal comunicata (si asta s-a facut cu aceeasi rea-credinta prin ziar) inseamna ca termenul de apel nici nu a inceput sa curga. (implinirea lui fiind doar o... impresie)
Merci, Nico.
Explicatiile sunt corecte.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Introduceti o Contestatie in anulare (Art 317alin 1 C.proc civ) !
Subscriu la opiniile dnei av Romascanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare a unei hotarari de divort ramasa definitiva prin nerecurare ilieiri ilieiri in ianuarie 2011 sa dispus desfacerea casatoriei hotararea a ramas definitiva prin nerecurare. In octombrie 2012 paratul depune o cerere la judecatorie prin ... (vezi toată discuția)
Exista sanse pt o cale de atac? colette2010 colette2010 Buna tuturor Credeti ca mai exista posibilitatea de a mai ataca o sentinta pronuntata intr-o cauza civila solutionata in urma cu doi ani de prima instanta, ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare shhomerul shhomerul contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila? (vezi toată discuția)