avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intoarcerea executarii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intoarcerea executarii

Curtea Suprema de Justitie s/a pronuntat in anul 2002 prin admiterea unui recurs extraordinar in anulare promovat de procurorul general al Romaniei in cazul unui personaj istoric al Romaniei privind casarea sentintei si inlaturarea pedepsei complementare de confiscare totala a averii.
In parte lucrurile s/au rezolvat prin Legea 10/2001.
A ramas coroana dentara din aur smulsa din gura in timpul detentiei.
Exista procesul verbal cu toate elementele.
Intrebare. Care este instanta care are competenta teritoriala ;i materiala a judecarii si care vor fi paratii ?
Sentinta este suficienta pentru punere in executare daca a fost inlaturata masura confiscarii nu mai este nevoie de un alt proces. Pe cale administrativa si aratand sentinta penala si procesul verbal de confiscare se solicita organului care a executat confiscarea sa restituie bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie a curtii supreme de justitie bukinst bukinst In cazul unui recurs extraordinar Procurorul General al României a solicitat rejudecarea cazului unui personaj istoric din Bucovina care a contribuit decisiv ... (vezi toată discuția)
Motivare in drept rolex rolex O persoana a fost condamnata in 1956 la 10 ani temnita grea si confiscarea totala a averii pentru activitati contra clasei muncitoare. In anul 2002 Curtea ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii bukinst bukinst Solicit informatie privitor la competenta materiala si teritoriala a unei actiuni privind intoarcerea executarii. In fapt, Curtea Suprema de Justitie a casat ... (vezi toată discuția)