avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea domiciliului conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea domiciliului conjugal

in cazul in care sotul paraseste caminul conjugal cum poate sotia sa dovedeasca asta in instanta?casa daca e bun dobandit in timpul casatoriei se imparte sau el isi pierde drepturile asupra casei daca plec?copiii daca sunt majori au si ei drept asupra locuintei?cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 21:59, 6 Februarie 2012
Nu are nici o relevanta parasirea domiciliului daca sotii nu se mai inteleg . Dreptul de proprietate este imprescriptibil, puteti cere partaj oricand si solicitati cota de 1/2 care vi se cuvine.Copiii nu au nici un drept de proprietate asupora casei , nu sunt parte in procesul de partaj indiferent de varsta lor.
fireste ca este bun comun...si are tot dreptul sa isi ceara partea ce i se cuvine....:(
unde se numeste parasire de camin conjugal daca nu sunt copii minori de intretinut ?
ce legatura are statul in casa cu dreptul de propietate?
probabil singura legatura, care nu are nici o legatura cu legea este cautarea de motive pentru a incercarea de a trage jarul pe turta celuilalt
Stimata Doamna Marynna,
Plecarea din casa a sotului poate fi dovedita in instanta cu martori, de exemplu, vecinii de apartament. Deasemenea, daca sotul a plecat de mai multe de 15 zile, il puteti scoate de la intretinere.
La celelalte intrebari ati primit deja raspuns, cu exceptia ultimei: "Cum ar trebuie sa procedez"?"
Cred ca ar trebui sa incercati sa aveti o discutie matura cu sotul Dvs., iar in situatia in care veti ajunge la concluzia ca mariajul a ajuns la sfarsit, urmeaza sa divortati. In cadrul divortului, sau separat, puteti face si partajul
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon sau nu raamonaag raamonaag Buna ziua , sunt casatorita de 9 ani si am o fetita de 7ani . Din diferite motive nu ne mai intelegem . Datorita presiunilor psihologige la care suntem ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori rali2012 rali2012 buna ziua divortului cu minori se poate cere de comun acord sau doar de una din parti? in crerea de divort va fi formulata si cererea de incredintare a ... (vezi toată discuția)