avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un subiect delicat - Convocatorul AG
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un subiect delicat - Convocatorul AG

Buna ziua si sa scapam de nameti!

Am o intrebare mare: in pregatirea adunarii generale e obligatoriu ca toti membrii asociatiei sa fi fost convocati si, in afara de prea bine cunoscutul afis de la avizier, mai e nevoie si de convocator.
Ei bine, la noi sunt niste membri care au organizat propria lor adunare generala #- si care, desigur ca nu vor semna in acel tabel. Ce e de facut atunci? Cum sa-i determini sa semneze ca au luat la cunostinta astfel incit AG sa fie legal convocata si sa poata lua hotariri? Stiu ca e un subiect delicat, probabil multa lume nu face convocator dar eu ma aflu in razboi deja pe argumentatia legalitatii si trebuie sa stiu neaparat ce sa fac.
Aveti cumva vreun model de convocator? Am luat modelul de Raport presedinte de la dl. adrian tot, mersi.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 13:05, 9 Februarie 2012
Da, da, asta si faceam.
In efervescenta de care spuneti ma aflu de un an de cind sunt presedinte, am scris ieri un raport de 4 pagini cu activitatea mea. N-as fi avut ce sa scriu daca nu eram demult in efervescenta. Eu inteleg sa fac orice fac in viata, bine sau cit mai bine posibil.
Cu convocator, fara convocator, numai cu afisare, nu are nici o importanta. Daca acolo se strang o majoritate si hotarasc ceva, chiar si schimbarea presedintelui, asta este hotararea.
Cred ca te agiti prea mult, daca folosesti jigniri la adresa proprietarilor s-ar putea ca din acea majoritate stransa sa iasa unul inainte , sa te prinda de guler , sa i-ti arate multimea din jur si sa spuna: asculta domnule draga , noi suntem aici si hotaram ca de maine nu mai iesti presedinte, daca nu intelegi inseamna ca ne desconsideri, ia nu te mai agita atata.
@costica primaria poate spune orice, legea este clara si nu o schimba functionari de la primarie , este suficient doar afisul , la fel este suficient tabelul (daca-l semneaza toti);
inca odata : nu tu ai probleme cu instanta, ei pucistii vor avea daca nu le va conveni lor, nu tu ii vei da in judecata pe ei, ci ei pe tine, ei se vor "bucura" de durata proceselor in instantele nationale, tu iti vei vedea de asociatie in mod legal

@johnpescar domnule, @costica descrie pur si simplu o situatie de fapt, nu vad unde sint jignirile, dar dumneata folosesti un limbaj mult prea agresiv, ce e cu chestia cu luatul de guler? asta este civilizatie? care multime din jur? doar a scis @costica faptul ca proprietarii cei mai multi nici macar nu vin la adunari si nu se implica in asociatia dinsilor, este vorba de o "minoritate", in ghilimele pt. ca defapt ei nici nu exista cu drept legal, dar sint pusi pe furat;
si nu ar fi prima asociatie in care citiva putini profita de indiferenta, comoditate , neimplicarea si mai ales lasitatea celor multi pentr ca ei minoritarii sa faca tot felul de combinatii "comerciale" din banii asociatiei
si sa mai stiti ca o adunare generala care nu a fost convocata conform legii , chiar daca s-a strins majoritatea, tot de nulitate e lovita, iar instanta o va anula
da, da, da
Pentru aceasta minoritate de mare clasa eu nu ma voi da la o parte. Ieri am muncit 3 ore la raportul de activitate si credeti-ma ca se vede din el ca am pus osul la munca desi fara plata sau fara vreo satisfactie. Vreau sa fac ceva pentru locul in care locuiesc si eu, asta e motivatia mea.
Nu-mi trebuie mie bataie de cap dar daca vor la rezbel, rezbel sa fie.
Oamenii trebuiesc luati in seama. Mai multi sau mai putini, mai pregatiti sau nu, acestia sunt oameni, aceea este armata dv si cu ea defilati!
Activitatea dv o stiti singur si nu trebuie sa o vedeti in acel raport intocmit, acela fiind pentru a arata, cu modestie, ceea ce s-a realizat si sa aratati ce nu s-a realizat.
Daca ati "pus osul la munca desi fara plata sau fara vreo satisfactie", asa cum spuneti, ati gresit in primul rand fata de dumneavoastra. O activitate desfasurata fara satisfactie este fortata, o pot desfasura cei pedepsiti, subjugati, sclavii, cei lipsiti de libertate ce sunt scosi la munca pentru a li se reduce pedeapsa.
Arta de a gestiona, de a administra nu se bazeaza pe conflicte, ci pe intelegere, pe atragerea opozantilor, iar razbelul trebuie evitat pentru ca, de regula, pierde toata lumea, dar mai ales, in razbel cade cel ce este in fruntea oastei.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? stanciu4444 stanciu4444 Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem o problema cu un membru de comitet care singur ... ElenaV1977 ElenaV1977 Buna ziua, Avem o problema cu un membru de comitet care singur organizeaza sedinte de capul lui, Mai grav este ca a solicitat bani de la anumiti proprietari ca ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte de asociatie inca din luna aprilie 2024 am ... Mihai8 Mihai8 revocare presedinte de asociatie Inca din luna aprilie 2024 am demarat procesul de revocare al presedintelui asociatiei de proprietari. am mers din usa in ... (vezi toată discuția)