avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Card de cumparaturi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Card de cumparaturi

Am un card de cumparaturi de la ...IFN... in contract am un credit de 4700 lei , iar pe parcursul timpului , aceasta institutie mi-a trimis prin mesaje telefonice ca , datorita faptului ca sunt client fidel , limita de credit a crescut de mai multe ori pana la suma de 10500 lei . Mentionez ca , nu am semnat niciun act prin care ei mi-au marit limita de credit . Am anumite probleme cu criza asta , iar ei imi cer sa pun suma de 1234 lei , suma reprezentand suma minima de plata . Am contract semnat pe suma de 4700 lei , pe restul sumei de pana la 10500 lei , nu am semnat nimic , nu am cerut niciodata sa-mi fie crescuta acesta suma , respectiv limita de credit , ei bagau banii pe card intotdeauna inainte de sarbatori cand , imi trimiteau si sms pe telefon . Intrebarea mea este daca nu le dau banii , respectiv diferenta de suma dintre ceea ce am in contract ( 4700 lei) si 10500 lei cat este acum , ce se intampla ?
Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:21, 10 Februarie 2012
faptul ca ati folosit banii este suficient ca sa-i dati inapoi. insa puteti discuta problema potentialelor penalizari sau alte sanctiuni mai ales in baza lipsei unui act aditional.

mai inainte de a va certa cu ei verificati daca in contractul initial nu se mentioneaza ca respectivele clauze sunt aplicabile si viitoarelor majorari ale limîtei de credit, precum sinfaptul ca simpla folosire a acesteor sume suplimentare echivaleaza cu un consimtamint referitor la modificarea limitei de credit cu consecinta modificarii a insusi contractului.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
Mihai Costache, Avocat
pai daca v-ati folosit de bani implicit v-ati dat acordul pentru suma si automat stiati si ce dobanzi vi se percep.
probabil ca se va ajunge in instanta daca dvs nu vreti sa platiti.
Se considera ca ati acceptat tacit sa va mareasca limita de credit daca nu ati raspuns in vreun fel si ati cheltuit si banii.
Pentru suma datorata si neplatita, puteti fi executat silit prin poprire pe salariu si/ sau vanzare la licitatie a bunurilor dvs
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema credit vladp33 vladp33 in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra salariului pentru datorie card de cumparaturi letyerno letyerno Buna ziua , in urma cu 5-6 ani am primit in posta un card de cumparaturi fiind clienta fidela a unui magazin de electrocasnice.... am utilizat cardul,si am ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit-declaratie cu inadvertente robert_spiridonescu robert_spiridonescu Am sa va relatez in cele ce urmareaza o experienta neplacuta cu o banca . Pe data de 01.10.2009 am depus la banca X dosarul pentru creditul prima casa si am ... (vezi toată discuția)