avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Rovinieta platita dar, completata gresit
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Rovinieta platita dar, completata gresit

Va salut, am si eu cateva nelamuriri:
Am platit rovinieta electronica a doua zi cand a aparut, mai exact pe data de 2 Oct. 2010 si am circulat timp de 9 luni fara nici o grija ca as fi in neregula.
Pe data de 5 Iul. 2011 mi- sa intocmit P.V cu amenda si despagubire pentru ca am trecut pe la km 70 pe A1 fara a detine rovinieta.
In urma verificarii rovinietei platite de mine am constatat ca angajata statiei peco unde platisem a gresit numarul masinii iar in loc de -74-GBV, apare -74 GPV si binenteles alta serie de caroserie.
Am facut contestatie in termen de 15 zile iar procesul este si acum pe rol, problema este ca deja am mai primit o amenda de pe data de 24 Iul. 2011, intocmita la data de 11.01.2012 si primita acasa pe 27.01.2012.
Am vreo sansa de a castiga procesul, atata timp cat eu am platit rovinieta pe 1 an si am circulat fata a sti ca este vreo greseala din partea angajatei peco cu toate ca in primele saptamani cand a aparut rovinieta electronica au fost numai probleme cu baza de data a CNADNR.
- Mai am o intrebare, procesele verbale sunt in format electronic si fara nici o semnatura a agentului constatator, dupa cate am citit in Ordonanta 2, pe la art.17 de ex. lipsa semnaturii duce la nulitatea procesului verbal...!!!
Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cazanoanar , utilizator 10:51, 24 Ianuarie 2013
Din ceea ce spuneţi este destul de dificil să dovediţi atât nr cât şi sasiu trecut greşit. Instanţa îşi vă da seama că nu este real ceea ce spuneţi. Se vor verifica nr şi seria sasiu şi dacă există alt autoturism atunci nu aveţi nici o şansă . In ceea ce priveşte lipsa semnăturii da, se pare că există instanţe care admit plângerile ptr un astfel de motiv, dar nu sunt foarte multe.
multumesc foarte mult pentru raspuns, mentionez ca am rovinieta si bonul platite de mine si se poate vedea ca eu am platit cu buna credinta si nici chiar cei care m-au oprit in trafic in acea perioada nu au sesizat aceasta greseala.
Ceea ce nu inteleg este faptul ca am circulat 9 luni fara a fi macar avertizat de aceasta problema, deoarece daca aflam macar dupa 30 de zile aveam timp sa remediez greseala indiferent a cui ar fi fost vina, plateam alta rovinieta si gata...dar CNADNR ne anunta dupa 6-7 luni ca sa ne lase sa facem mai multe "greseli" sa ia si ei un ban gramada... e corect?
Nu este corect, de aceea majoritatea instanţelor încearcă să găsească orice motiv ptr anularea lor. Puteţi arăta originalele chitantelor, dacă mai aveţi dovezi că aţi fost oprit de poliţie şi nu aţi fost sancţionat ptr lipsa rovinietei, invocati şi faptul că este o contravenţie continuă, prin urmare primul proces verbal primit este corect, restul sunt sancţionate acte materiale ale aceleiaşi contravenţii.
Ma aflu si eu in aceasi situatie ca gicatgjiu dar la mine pe bon numarul este completat gresit iar seria de sasiu lipseste cu desavarsire deoarece aceasta se preia automat dintr-o baza iar la noi nu s-a preluat deoarece nu exista autoturism categoria C cu acel numar de inmatriculare.Noi avem nr 13VPK iar pe bon a fost completat 13VBK si nu exista autoturism cu acel numar.Credeti ca ne putem lega de asta in instanta pt anularea PV...

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)