avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecere de la pensie anticipata la pensie pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecere de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta

In luna iulie 2011 am implinit varsta de pensionare. Am cerut la data de 28 aug 2011 prin scrisoare cu confirmare de primire, recalcularea pensiei, deoarece treceam de la pensia anticipata la cea de varsta. De atunci nu am primit nici un raspuns. Cand am dat telefon mi s-a spus sa astept si ca voi primi din urma toti banii. Nu mi se pare normal ca suma pe care o am de primit in plus, datorita ridicarii penalizarii, sa fie blocata atata timp pe motiv ca nu este timp, personal sau echipament informatic pentru a rezolva si cazul meu. Eu cand am cotizat am cotizat lunar, mi-am facut datoria. De ce nu este si invers cu Casa de Pensii ?
Ce trebuie sa fac ?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 12:35, 12 Februarie 2012
Legea nr. 263/2010 :

ART. 64
(1) La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limitã de vârstã, pensia anticipatã se transformã în pensie pentru limitã de vârstã şi se recalculeazã prin adãugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plãţii pensiei anticipate.
(2) Transformarea pensiei anticipate în pensie pentru limitã de vârstã, în condiţiile prevãzute la alin. (1), se face din oficiu.


Dupa cum vedeti, in mod normal nu era nevoie de cererea dvs.
V-as sfatui sa mergeti in audienta la conducerea casei de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar anticipat mai 2011 Petrus_barbu@yahoo. Com Petrus_barbu@yahoo. Com La 60 de ani m- am pensionat anticipat 39 ani de munca pensie anticipata calculata 460 Ron nici azi nu sint trecut la pensie normala Ce trebuia facuta din ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei din cea anticipata in cea de drept. alexauto1 alexauto1 Buna ziua mama mea a iesit la pensie anticipata acum trei ani.Anul trecut am depes o cerere la casa de pensi Brasov pt. recalcularea pensiei din cea ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie zizion zizion pt.diferentele primite de la buget prin hot.jud.pt.anii 2012/2014 am cerut recalcularea pensiei am primit decizia cu o recalc.de doar 8 ronincepand din 1.xll. ... (vezi toată discuția)