avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

pt.diferentele primite de la buget prin hot.jud.pt.anii 2012/2014 am cerut recalcularea pensiei am primit decizia cu o recalc.de doar 8 ronincepand din 1.xll. din urma nu mi se mai da nimic adica pt. fiecare an asa cred eu sa se fi recalculat si sa mi se dea diferenta.Nu sunt deacord cu aceasta diferenta este prea mica ce pot face,daca mi se mai da din urma diferenta.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 21:55, 27 Noiembrie 2014
Din urma nu veti primi nimic.
Se va plati incepand cu luna urmatoare a depunerii cererii de recalculare.
Daca se pune in plata incepand cu 01/12/014,inseamna ca cererea ati depus-o in noiembrie 2014.
Unde ati lucrat ?
In invatamant ?
Eu am o alta intrebare referitor la recalculare pensie: tatal meu are pensie anticipata (pentru vechime in munca) iar luna aceasta a implinit si varsta. Cei de la Casa de Pensii i-au refuzat inregistrarea cererii de recalculare pe motiv ca nu se recalculeaza nimic. Cu ce pensia a iesit cu aia ramane. I s-au inchis in nas toate usile pe-acolo. N-am timp sa umblu pe la ei, cum ar trebui sa procedez ca sa fie legal?(adica in caz de refuz nemotivat sa-i pot da in judecata si sa pot face dovada ca am solicitat legal recalcularea)
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator
Legea 263/2010

ART. 64
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate.
(2) Transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1), se face din oficiu.


ART. 67
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 65 alin. (4) si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate partiale.
(2) Transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1), se face din oficiu.

In mod normal nu trebuie facuta cerere.

Daca aveti probleme cu casa locala,faceti o interventiie aici:

petitii.sesizari@cnpas.org
Multumesc pentru informatii. Stiam ca se face din oficiu, dar casa de pensii de aici e plina de fosti nomenclaturisti, n-ai cu cine discuta nimic. Una doua: "dati-ne in judecata!" Pentru ca stiu ca sarmanii pensionari sunt prea saraci prea obositi sau prea bolnavi ca sa mai poata indura asa umilinta si degradare.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie anticipata broscatani broscatani buna, as vrea si eu sa stiu daca pensie anticipata se recalculeaza dupa o anumita perioada sau ramane cu acea penalizare de 5 ani pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata Kitte Kitte Buna ziua Va cer sfatul intr-o speta legata de cererea de recalculare a pensiei anticipate. Intre momentul depunerii dosarului la casa de pensii (pensie ... (vezi toată discuția)
Trecere la pensie pentru limita varsta avramcrai avramcrai Va rog sa-mi raspundeti daca la trecerea de la pensia anticipata partial la trecerea la pensie pentru limita de varsta, la indeplinirea conditiilor, fara a ... (vezi toată discuția)