avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii pfa

Buna ziua. Am si eu un pfa(un magazin de haine) si vreau sa stiu daca ma afecteaza cu ceva daca nu mai platesc contributia la pensie. Am platit timp de un an de zile si vreau sa aflu daca ma afecteaza intr-un fel daca as renunta....Pot renunta asa pur si simplu? Si inca ceva....Cat timp trebuie sa platesc contributia pentru conced. medicale si copil ca sa pot beneficia de indemnizatie ptr copil? Trebuie platita o anumita perioada ptr a beneficia de indemnizatie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorelushu , utilizator 17:04, 15 Februarie 2012
Plata contributiei catre casa de pensii a devenit obligatorie. Pentru a beneficia de concediu maternal trebuie sa aveti minim 12 luni consecutiv.
plata contributiei catre casa de pensii NU este obligatoriedaca: ati realizat un venit mai mic de 8000 lei {aprox} justificat cu decl 200,220
byngarz a scris:

plata contributiei catre casa de pensii NU este obligatoriedaca: ati realizat un venit mai mic de 8000 lei {aprox} justificat cu decl 200,220


salut, imi spui si mie , te rog, unde scrie ca trebuie ca venitul sa fie mai mic de 8000 ron sa nu fie obligatoriu?
eu am mai putin e 8000, nu m-am dus la pensie si mi-a venit de la casa de pensii sa merg sa fac contract cu ei.Le-am trimis ca nu am venit mai mare de 8000 dar inca nu am primit raspuns.
Dorelushu, legea pensiilor spune de 8088 RON. Mai precis spune de 4 ori venitul salarial utilizat la fundamentarea bugetului de asigurari sociale.
Pe 2011 a fost vorba de 4x2022.
Pe 2012 e alta suma (8400 cred).

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

Art. 6. - (1) În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
...
IV. persoanele care realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi care se află în una dintre situaţiile următoare:
a) administratori sau manageri care au încheiat contract deadministrare ori de management;
b) membri ai întreprinderii individuale şi întreprinderii familiale;
c) persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice;
d) persoane angajate în instituţii internaţionale, dacă nu sunt asiguraţii acestora;
e) alte persoane care realizează venituri din activităţi profesionale;
Atunci asa se explica de ce statul stabileste norma de venit mai mare de 8400 ron.Ce bagabonti.Sa te incadrezi la obligatoriu asigurat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pfa cu norma de venit flatcomg flatcomg Daca fiul meu are un PFA pe norma de venit si nu e angajat cu carte de munca nicaieri este obligatoriu sa-si faca contract cu casa de pensii si daca da cat ... (vezi toată discuția)
Contributie la pensie pentru jumatate de an? ismi3ismi ismi3ismi Sunt Intrepr Individuala din 25 august 2011.Am estimat in decl 220 de la infiintare Venit brut estimat=2500 ron,Ch ded=1000ron,Venit net estimat=1500 ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)