avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Posibilitatea schimbarii autoturismului in perioada de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Posibilitatea schimbarii autoturismului in perioada de garantie!

Buna ziua! Va rog sa ma indrumati intr-o problema! Este vorba despre o masina Ford Focus luata in august 2010 noua.
- In luna ianuarie 2011 am sesizat aparitia in bord a erorii Power Steering Malfunction cu avertizare ESP, am fost la service in Constanta (unul vestit cu reprezentante in toata tara), a gadilat un senzor si gata.
- In luna august 2011 a aparut iar aceeasi eroare, au diagnosticat si am fost programat pentru inlocuirea senzorului.
- In luna septembrie 2011 au schimbat acel senzor.
- In luna decembrie 2011 a aparut iar eroarea. Pe 08.12.2011 am fost la acelasi service si au recalibrat acel senzor. Pe 11.12.2012 a aparut iar eroarea si la recomandarea celor de la Ford Romania am fost programat la alt service in Bucuresti pe 16.12.2011 (primul din tara pentru Ford).
- In lunai ianuarie 2012 a aparut aceeasi eroare si bineinteles ca am fost iar la service-ul din Bucuresti. Acestia mi-au spus ca au facut tot ce le-au spus reprezentantii Ford Europa.
- Pe 01.02.2012 a aparut iar eroarea. Am vorbit cu reprezentantii Ford Romania care m-au trimis iar la service. Am vorbit cu cei de la service si s-au oferit chiar sa vina la mine sa o diagnosticheze.
Va rog sa ma indrumati cu ce as putea face. Mentionez ca reviziile sunt facute la termen, masina are 45000 Km, iar toate interventiile si reviziile au fost facute la service autorizat Ford Romania.

Intrebarea este: pot cere schimbarea masinii? Cum pot face asta? Cunoasteti cazuri asemanatoare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Velisaru , Consultant proprietate industriala 09:06, 20 Februarie 2012
Un alt motiv ar putea fi si senzorul de temperatura, care, daca nu functioneaza, ar putea da o indicatie falsa calculatorului de bord, deoarece acesta crede ca motorul este mereu rece, imbogatind amestecul - injectand mai multa motorina.
Cred ca s-a deviat cam mult de la subiectul postului...
Legat de stilul de condus mersul cu peste 4000 de ture pe minut in mersul normal ptr un model diesel mi se pare cam ridicat renaultul dumneavoastra nu este masina de curse dar banuiesc ca in viteza a 5 a cu 4000 de ture pe minut viteza sa fie peste 180 km/ora in treapta a 4 a viteza sare de139/km. pe ora.Aveti grija la siguranta dumneavoastra si la consumul de combustibil cu acest stil de condus Vedeti comentarile mele anterioare legate de R. laguna 3.Nu este obligatoriu a am dreptate.SA auzim de bine GoguVelisaru
Eu cred ca lumea care cere sfaturi aici, doreste sfaturi JURIDICE, nu de mecanica auto. Sper sa nu se supere nimeni, dar sunt satula de cate ori am fost in service cu masina cu aceeasi problema. Nu mai am nevoie de sfaturi "tehnice", ci de sfaturi juridice competente.
PS: cutia automata are 6+1 trepte de viteza; ca sa ating 4000 de ture nu trebuie sa merg cu 180 km la ora.
Dpmnisoara Iuliana eu an emis citeva pareri tehnice si am lasat la latitudinea dvs sa le luati in considerare s-au nu.Dupa umila mea parere masina nu vi se va schimba daca nu aveti unexpert tehnic autorizat din cadrul RAR si impreuna cu o firma de avocatura sa dati in judecata firma constructoare. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare auto in perioada garantiei Mella87 Mella87 Buna ziua! Am si eu o problema. Am achizitionat in iulie 2012 in sistem leasing (preluare de leasing) auto ford mondeo care avea in bors afisaul \\\\"engine ... (vezi toată discuția)
Schimbare masina mihu_lucian mihu_lucian Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate cere schimbarea unei masini (sau restituirea contravalorii), achizitionata noua, la care au aparut prea ... (vezi toată discuția)
Procedura verificare service auto Tonyde Tonyde Buna ziua! Exista o procedura legala, un protocol prin care un service auto sa prezinte documentat ce au lucrat la masina si ce se intampla cu piesele ... (vezi toată discuția)