avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensia anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensia anticipata

buna ziua ,in aprilie fac 55 de ani sunt nascuta pe 14/04/1957si am o vechime in munca de 30ani si 6 luni sunt de sex feminin si as vrea sa stiu daca pot sa ies la pensie anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 9 Februarie 2012
Beneficiati de :
- pensie la limita de virsta dupa anul 2018 luna Ianuarie la vârsta standard de pensionare de 60 ani si 9 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 30 ani si 9 luni.

- pensie anticipata dupa anul 2013 luna Ianuarie la vârsta de 55 ani si 9 luni daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 38 ani si 9 luni.

- pensie anticipata partiala dupa anul 2013 luna Ianuarie la vârsta de 55 ani si 9 luni daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 30 ani si 9 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata ionescuandreea ionescuandreea buna ziua ,am 56 de ani sunt nascuta pe 14/04/1957 sunt de sex feminin si am o vechime in munca de 30 de ani si 10 luni as dori sa stiu daca pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie partiala anticipata lazaroiunicole lazaroiunicole Daca o persoana de sex feminin este nascuta pe 28.05.1957, in ce an poate cere pensia anticipata partiala si de cati ani vechime in munca are nevoie ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare - pensie anticipata sau pensie anticipata partiala? ContSters250604 ContSters250604 vreau sa stiu cand ma pot pensiona? data nasterii 7.05.1957, sex: feminin, ani de munca 31 (vezi toată discuția)