avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dreptul la pensie partiala anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dreptul la pensie partiala anticipata

Daca o persoana de sex feminin este nascuta pe 28.05.1957, in ce an poate cere pensia anticipata partiala si de cati ani vechime in munca are nevoie pt.aceasta?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 4 Decembrie 2013
Acea persoana se poate pensiona:
- la limita de virsta dupa anul 2018 luna Februarie la vârsta standard de pensionare de 60 ani si 9 luni daca indeplineste conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 30 ani si 9 luni.

- anticipat dupa anul 2013 luna Februarie la vârsta de 55 ani si 9 luni daca indeplineste conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 38 ani si 9 luni.

- anticipat partial dupa anul 2013 luna Februarie la vârsta de 55 ani si 9 luni daca indeplineste conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 30 ani si 9 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare - pensie anticipata sau pensie anticipata partiala? ContSters250604 ContSters250604 vreau sa stiu cand ma pot pensiona? data nasterii 7.05.1957, sex: feminin, ani de munca 31 (vezi toată discuția)
Pensia anticipata ionescu cornel ionescu cornel buna ziua ,in aprilie fac 55 de ani sunt nascuta pe 14/04/1957si am o vechime in munca de 30ani si 6 luni sunt de sex feminin si as vrea sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata ionescuandreea ionescuandreea buna ziua ,am 56 de ani sunt nascuta pe 14/04/1957 sunt de sex feminin si am o vechime in munca de 30 de ani si 10 luni as dori sa stiu daca pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)