avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chirias

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
se poate face evacuarea unei locuinte fara hotarare judecatoreasca, in masura in care contractul de inchiriere a expirat, chiriasul nu a raspuns nici unei adrese din partea proprietarului prin care i se solicita prezenta pentru incheierea unui act aditional. Nu a rapsuns la nici o adresa, a parasit imobilul de cateva luni, insa are lucruri personale in imobil. Intrebarea mea este daca se pot scoate lucrurile personale din imobil, in prezenta politiei in vederea depozitarii lor pana la ridicarea lor de catre chirias. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:25, 10 Februarie 2012
Art. 1.831. -
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, evacuarea chiriașului se face în baza unei hotărâri judecătorești
art.1831 din care act normativ?
este vorba de noul con civil
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
maura.botezatu, utilizator
Da, codul civil. Nici un alt act normativ nu are atatea articole

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru scoaterea din spatiul locativ MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna ziua , As dorii sa stiu care sunt actele necesare pentru scoaterea din spatiul locativ a unei persoane , care a fost luata in spatiu de catre sotia ... (vezi toată discuția)