avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se platesc restantele la intretinere.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se platesc restantele la intretinere.

Buna ziua.
Sunt administrator din anul 2004.Dupa ce am preluat s-a constatat la apartamentul fostului administrator un debit de 282 lei. Dumnealui a refuzat sa plateasca aceasta suma.Acum suntem in 2012 acest debit a crescut, de platit venea sa plateasca dar imi impunea ce sa scriu pe chitanta. La un moment dat a inceput sa trimeata banii prin posta cu mandat posta. Dupa 4 ani nu i-am mai luat nici asa. Ce a facut el, are o ruda angajata la APA NOVA si i-a dat contul IBAN din banca, si acum trimite intretinerea tot prin banca. Acum m-a dat in judecata pentru ca nu vreau sa-i incasez intretinerea, dar dansul nu s-a prezenta in toti acesti ani la caseria asociatiei, si cand a platiti scria (nu platesc administratora, ascensorul) deci vroia sa plateasca numai ce vrea el. Inchipuitiva ca daca nu platea toata intretinerea au ramas debite purtatoare de dobanzi. Cum sa ma apar in acest proces intentat de el.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:39, 11 Februarie 2012
Da este corect a intentat un proces pentru debite catre asociatie.Si inca un proces pentru mine ca nu am incasat prin posta in anumite luni intretinerea. Dar in citatie este specificat numele meu, nu al asociatiei.Eu consider ca in mod indirect prin intermediul asociatiei sunt in acest proces cu dansul, si nu trebuia in nume propriu.Atunci presedintele zice ca eu trebuie sa-mi platesc cheltuielile de judecata pentru ca nu este citata asociatia.Si nu m-i se pare corect.
In cazul acesta, dv. stati "in banca dv." si nu va prezentati la niciun proces si deci nu platiti nimic.
Asociatia este reprezentata de presedinte care, fie vorba intre noi, trebuia sa se implice de-a lungul timpului si in aceasta problema cu restanta si plata in diverse moduri.
Cand ati primit citatia ,nu ati primit si actiunea formulata de catre ex administrator?
Pentru a preintampina situatii neplacute este de preferat sa analizati cu atentie actiunea ,pentru a va lamuri calitatea in care ati fost actionat in instanta
Daca ati fost actionat ca si persoana fizica,reclamantul detine obligatia sa probeze circumstantele in care dvs refuzati sa ii incasati intretinerea
Daca actiunea a fost formulata impotriva asociatiei de proprietari,legal aceasta trebuie sa fie reprezentanta prin reprezentant legal presedinte sau aparator ales
Verificati cu atentie calitatea in care sunteti actionat in instanta pentru ca daca ati fost actionat in calitatea de administrator de imobil ,atunci reclamantul are sanse mari sa beneficieze de hotarare defavorabila
Daca ziceti ca a fost administrator, inseamna ca, totusi stie cu ce ?se mananca? asemenea chestiuni.
Nu inteleg doua aspecte:
- de ce nu ati ridicat banii de la posta - aici aveti o problema;
- de ce nu se implica conducerea as. prop. in aceasta chestiune.

Asa cum se spunea mai sus, in fisa personala a proprietarului se fac operatiuni de debit si credit, astfel ca indiferent cum / cat achita acesta, fisa lui ar fi aratat ca dumnealui este ?in urma? cu ... luni. Asta era tot si nu trebuia sa va implicati nici macar emotional in aceasta poveste. Implicarea este a as. prop. - nici macar a presedintelui.
Bun, un raspuns mai complet poate fi dat de un avocat in contextul in care dvs. sunteti angajata as. prop. si nu incasati niste bani ca si persoana fizica, pentru a fi data in judecata pe acest temei. In opinia mea singura dvs. vina este ca nu ati implicat conducerea as. prop. Daca ati implicat-o, trebuie sa dovediti acest lucru, eventual sa chemati ca martor pe cei cu care ati discutat.
Acum ca fostul administrator va cere despagubiri in valoare de ... lei, este dreptul lui, putea cere si mai mult (mie mi s-au cerut daune morale de 100 milioane de lei-vechi), insa instanta il va trimite la plimbare. Daca ati intrat in hora, trebuie sa va angajati un aparator care-i va desfiinta din prima orice pretentii. Bineinteles, puteti cere cheltuieli de judecata...
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Subscriu la raspunsul dnei Elga. Stati calma, nu aveti de ce sa va prezentati la niciun proces, daca avea un pic de cap. dadea asociatia in judecata si nu pe dvs personal. Nici in acest caz nu avea vreo sansa de castig , pt simplul motiv ca nu plateste fiecare ce vrea si ce nu vrea, nu. Singura problema ar fi ca intr-adevar trebuia sa ridicati banii de la posta. Totusi , inteleg ca aveti 2 citatii, una pe asociatie si una pe nume propriu. Pe citatia catre asociatie e trecuta tot numele dvs ???... asta nu pricep..

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de proprietari bogdan_024 bogdan_024 Buna ziua, am restanta la intretinere si astazi am primit o citatie ca sunt chemat pe data de 9 Ianuarie 2013 in instanta in calitate de pârât, in proces cu ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie locatari nelusha nelusha Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie despre care cred ca e cam nedreapta, ma intreb daca mi se pare doar sau am chiar dreptate. Locuiesc din 2010 intr-un ... (vezi toată discuția)
Refuz plata intretinere alexaxa alexaxa buna dimineata va rog sa imi dati un sfat, daca se poate administratia blocului m-a actionat in instanta pentru o suma de bani ( cote ... (vezi toată discuția)