avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am primit termen peste un an si jumatate, cum este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am primit termen peste un an si jumatate, cum este posibil?

Am depus astazi la Tribunalul Bucuresti, sectia VIII-conflicte de munca si asigurari sociale, registratura,contestatia mea la decizia de concediere prin desfiintarea postului care mi-a fost comunicata prin posta la domiciliu in data de 30.01.2012. De la registratura am primit un nr. aleatoriu ales de calculator pt termenul primei infatisari, stupoare mare...06.07.2013!!! deci peste un an si jumatate!!!facand ochii mari si replicand 2013??grefiera de acolo mi-a spus ca avocatul meu, care ma insotea stie ce are de facut (desigur stia- o cerere catre Presedintele Completului de judecata pentru urgentarea termenului), dar va intreb cum este posibil asa ceva, cand potrivit Codului Muncii art 271 alin (1), (2),(3), conflictele de munca se judeca in regim de urgenta, iar termenul nu poate fi mai mare de 15 zile??? ce este cu aceste nr. aleatorii si cu cat poate urgenta acea cerere termenul? in prezent, potrivit acelei decizii eu ma aflu in preaviz deja, intr-un an si jumatate se pot intampla atatea...cum este posibil asa ceva si ce pot face??? Astept raspuns si va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 6 Martie 2012
Buna seara,

Va-ntrebati "de ce"(!!!) justitia [Editat] va acordata "legalul termen" abia peste 1 an jumate ?
Vi se raspunde ca "instantele sunt fff aglomerate" ?
Ni se "trage" de la toti [Editat] aia de "468" (sh-)parlamentari pe care-i tot votam de vreo 22 de ani (!!!)
De ce ?
Pentru ca NU VOR SA INFIINTEZE TRIBUNALUL MUNCII (!!!)
Nu carecumva sa primeasca "amaratul" de salariat prea repede(sau mai sigur - DELOC) ceea ce i s-ar cuvenii de drept.
Ce putem face ?
Plangere ( fffff multe plangeri) la C.E.D.O. pentru nerespectarea "termenului rezonabil", care culmea este prevazut de LEGE (!!!).

In rest ....... "Sa traim bineeeeeeee"
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna seara.
Neavand alta alternativa, astazi am fost la AMOFM sa ma inscriu la somaj. Dupa 6 ore de asteptat acolo(cu bon de ordine luat de dimineata, ceva ce nu-ti spune nimeni direct ca trebuie sa iei, dar pe la ora 10 te trimite la plimbare ca nu mai sunt bonuri pentru ziua in curs), nu mi s-au primit actele pentru ca nu am avut carnetul de munca in original si copie; firma la care am lucrat ultimii 4 ani si jumatate dand o adeverinta conf. careia cartea mea de munca este la scanat la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti; cei de la somaj mi-au spus ca este obligatorie ca sa vada vechimea dinainte (e adevarat ca eu am 27 ani vechime in munca) dar am inteles ca acum cartile de munca sunt in format electronic si...dar statul la stat (adica AMOFM la Casa de Pensii)nu au acces electronic si trebuia sa prezint neaparat vechiul carnetel maron, deci sa iau legatura cu ultima firma sa imi scoata ea cartea de acolo si sa mi-o dea... Degeaba am explicat(si va rog sa ma credeti ca mi s-a facut rau si am inceput sa si plang de atata...n-am cuvinte) ca aceasta ultima firma nu imi mai acorda nici un fel de acces la ea, nu ma mai primeste si nu imi raspunde la telefon, totul este o umilinta pentru mine si oricum nu imi va da cartea de munca...Vreau sa va rog sa-mi spuneti daca nu imi pot scoate singura cartea de munca drept titular al ei de la CPMB, fara nici un aport al acestei ultime firme... cei de la somaj au spus ca da, dar tot imi trebuie nr. cutiei in care aceasta firma a depus cartile de munca (???). Timpul trece si nu vreau sa pierd somajul, nu am gasit de lucru deocamdata.Va rog ajutati-ma cu un sfat cum sa-mi recuperez singura acea carte de munca...

Va multumesc mult.
Da, se poate ridica de la Casa de Pensii carnetul de munca de catre titular si fara aportul fostului salariat ... AMOFM nu are acces la baza de data a Casei de Pensii Bucurest.

Daca carnetul dvs de munca a fost trimis prin intermediul ITM-ului , numarul de cutie il puteti afla de la inspectorul ITM la care este arondat fostul angajator .
Buna ziua.
Va multumesc de raspuns. Totusi fara nr acela de cutie nu se poate? Am vazut ca exista pe site-ul Casei de Pensii un model de cerere de eliberare in care iti cere doar CNP, nici un nr de cutie, oricum eu am notate si le pot da nr si seria carnetului de munca, am sa ma duc maine pana acolo sa vad despre ce este vorba...Sunt atat de deprimata de tot ce mi s-a intamplat, de drumurile facute fara succes si de felul in care lucreaza autoritatile statului, incat sincer, mi-e frica sa nu mi se faca iarasi rau, va rog sa ma credeti.In loc sa ma concentrez la ceea ce ma intereseaza de fapt, adica gasirea unui loc de munca conf. pregatirii mele, eu imi consum energia cu toate astea, dar deocamdata am nevoie de acel nenorocit de somaj, neavand alte venituri si nici cine sa ma intretina.
Multumesc
Daca nu reusiti la Casa de Pensii incercati la ITM la inspectorul care se ocupa de angajatorul dvs ... poate va ajuta sa obtineti numarul de cutie ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim ellymer ellymer Buna seara! As avea nevoie de un raspuns, daca este posibil. Saptamana trecuta am primit decizia de incetare a CIM, conf art 65(1) , postul pe care il ocupam ... (vezi toată discuția)
Firma a dat faliment inainte de terminarea cic mariantoma mariantoma Sotia mea este in CIC pana pe 03.03.2010 , am sunat la firma la care este angajata , pentru a ne interesa care este procedura de reincepere a activitatii , si ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca ContSters202218 ContSters202218 Daca am inchis un dosar in codul muncii cu art.246 c.p.c cu renuntare la judecata cererii pot sa mai deschid un nou dosar tot in codul muncii sau sa continui ... (vezi toată discuția)