avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuzuri ale conducerii scolii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuzuri ale conducerii scolii

Sunt profesor şi am participat la concursurile din anii 2009 şi 2011 unde am obt.9,20 si 9,55.Conform Legii Educaţiei Naţionale din 1/2011 si a metodologiei de aplicare a acesteia ar trebui sa beneficiez de prevederile art.253 din legea educaţiei si ale art.62 din metodologia de aplicare ,privind titularizarea in şcoala.
Cu toate acestea directorii şcolii unde profesez in prezent deşi sunt peste 29-30 de ore disponibile pe saptamana ,refuza sa dea postul ca fiind viabil cel puţin 4 ani, ascunzandu-se sub decizia Cons.de administratie care a dat postul ca fiind valabil doar 1 an, membrii sai votând doar ce le-a prezentat conducerea scolii fara a privi in detaliu problemele existe. Menţionez ca în învătământ avem nevoie de cca.18-19 ore sapt. pentru a primi o catedra viabila cel putin un an scolar.
Totodata precizez ca s-au savarsit numeroase vicii de procedura cat si de incadrare deoarece acesta conducere este cunoscuta in zona pentru abuzurile sale si mai ales pentru faptul ca are interese personale in alegerea prof. care trebuie sa predea in scoala.
Deasemenea anul trecut şcolar, aceasta catedra a fost supusa unei ilegalitati comise de conducerea scolii care a acordat o continuitate pe post unei pesoane care nu intrunea conditiile legale si care culmea era ruda cu directoarea prima.
In urma sesizarilor mele si ale luării de atitudine in sedinţa publică de repartizare pe posturi cu sustinerea Inspectoratului ªcolar situatia a fost indreptata.
Anul acesta conducerea şcolii incerca din nou incalcarea flagranta a legii si dosirea postului pentru fina directoarei care nu are nici un drept legal.
In urma acestor evidente abuzuri si faradelegi din partea conducerii scolii , doresc sa actionez in judecata conducerea scolii,Consiliul de administratie deoarece detin dovezi audio si martori in acest sens.
Totodata doresc sa depun plângeri la toate institutiile statului abilitate: D.N.A.,Parchet,Politie,Avocatul Poporului etc si eventual CEDO.
Nu mai pot tolera încălcarea flagrantă a legii si numeroasele abuzuri ale conducerii acestei scoli care nu sa afla la primele abateri in acest sens.
Astept cu interes soluţiile dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 17 Februarie 2012
1. Ce disciplina predati?
2. Aveti nevoie de 14 h ore in specialitate + 4 ore optionale.
3.Pana pe 8 febrauarie ISJ-ul a avizat proiectul de incadrare.
4. Puteti demonstra ca exista 18 ore viabile timp de 4 ani? Viabilitatea este ,in esenta,o estimare .
5. Atentie la termenele referitoare la depunerea contestatiilor. Sunt foarte scurte. 2 zile de la primirea raspunsurilor.
6.Urmariti daca postul ,daca exista,nu este ocupat la restrangere.
Sunt in aceeasi situatie ca si dvs. La scoala unde predau sunt 24 de ore pe saptamana in anul scolar viitor, postul are viabilitate 4 ani, dar totusi a fost dat cu viabilitate pe un an. Ce ati facut mai departe pentru a rezolva aceasta problema? Cui ar trebui sa ma adresez?
Adresati-va ISJ-ului sau Ministerului Educatiei ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)