va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoare problema:
parintii mei au o proprietate constand in teren si o construtie facuta din 1990 fara proiect si autoriziatie de constructie (constructie la care a platit impozitul aferent ).
ei vor sa o treaca pe numele meu din timp deoarece mai am 4 frati vitregi si parinitii nu vor ca acestia sa vina la mostenire acestei proprietati din motive temenice.
ce ma sfatuti sa fac terenul si constructia( care cum am mai spus nu are are autorizatie) sa fie trecute in proprietatea mea?
parinti au titlu de prorietate asupra terenului cat si cadastru atat asupra terenului cat si asupra constructiei ( dar nu si autorizatie de constructie). dorinta de a le trece pe numele meu le apartine si nu vad de ce considerati ca e un scop ilicit atat timp cat eu chiar la dau acea suma de bani ? va rog daca aveti timpul si rabdare sa ma ajutati cu explicati!
tin sa mentionez ca fratii mei vitregi nu au ridicat obiectii atunci cand au fost intrebati daca sunt de acord cu acest lucru.
Nu are importanta daca parintii dvs. nu au autorizatie de constructie atata timp cat au acte (facturi ce dovedesc cumpararea materialelor de constructie etc.) din care rezulta ca aceasta constructie a fost facuta in 1999, daca nu ma insel. Au trecut noua ani!
Daca parintii dvs. au titlu de proprietate, incheiati un contract de vanzare-cumparare!
Intr-adevar art.845 cod civil instituie cu caracter exceptional aceasta prezumtie de donatie , insa cei care ar putea ataca vanzarea trebuie sa treaca printr-un proces complex de simulatie unde solicitanta noastra poate rasturna prezumtia instituita de codul civil.
Intr-o astefl de actiune trebuie dovedita existenta acordului simulatoriu intre parinti si copil in sensul ca natura juridica reala a actului juridic este aceea de donatie iar nu de contract de vanzare cumparare, acord simulatoriu care trebuie sa se afle intr-un raport de antrioritate fata de contractul de vanzare cumparare public,opozabil tertilor.
Unde mai pui ca acelasi art.845 precizeaza ca imputatia si raportul nu pot fi cerute daca ceilalti mostenitori au fost de acord cu vanzarea.Si din cate spune userul ceilalti frati vitregi sunt de acord.
Intr-o alta ordine de idei sunt de acord cu colega AVLIL , in sensul ca o astefl de vanzare implica riscul unei actiuni ulterioare de nulitate contract ca fiind simulat, insa are totusi la dispozitie aceasta modalitate de a dobandi proprietatea prin vanzarea-cumpararea de la parinti.
Si tot de dragul eventualei actiuni, in opnia mea se poate cere doar pentru pentru ceea ce depaseste cotitatea disponibila dat fiind faptul ca userul este si el rezervatar.
Ce fel de actiune?
irbo
buna ziua. am urmatoarea problema si as avea nevoie de cateva idei daca se poate.
este vorba de un partaj urmare divortului. bun de partajat un imobil plus ... (vezi toată discuția)