va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoare problema:
parintii mei au o proprietate constand in teren si o construtie facuta din 1990 fara proiect si autoriziatie de constructie (constructie la care a platit impozitul aferent ).
ei vor sa o treaca pe numele meu din timp deoarece mai am 4 frati vitregi si parinitii nu vor ca acestia sa vina la mostenire acestei proprietati din motive temenice.
ce ma sfatuti sa fac terenul si constructia( care cum am mai spus nu are are autorizatie) sa fie trecute in proprietatea mea?
NU va face nimei actiune in simulatie, ci doar va cere instantei sa se braporteze bunul la masa succesorala, acesta fiind o liberalitate raportabila in conformitate cu 845.
De aici incolo sarcina probei ca nu e liberalitate se afla in sarcina partilor contractului, copilul si/sau unul dintra parinti... Nu trebuie sa dovedeasca fratii ca ce spune lergea chiar s-a intamplat... Prezumtia e legala, exista, nu trebuie dovedita...
Daca fratii semneaza pe act si actul e chiar unul bun... poate-poate... asta nu inseamna ca va scapa si de emotii.
In concluzie, mergeti la avocat, la unul, la doi, sa va explice, sa va propuna variante... Aveti avantajul ca fratii sunt de acord, dar parca vad minune mare ca nu vor veni sa semneze... :D Mai sunt si 4, destul sa se razgandeasca unul singur!
in primul rand tb sa-i chemi pe cei de la primarie sa faca receptia lucrarii,pt ca din cate ne-ai spus s-a emis autorizatie dar nu s-a intabulat casa ca si construcie pe terenul propr parintilor.impozitul se plateste pe propria declaratie.nu tine loc de inscris CF.sunt sigura ca daca e sit asa cum ai descris-o in CF nu apare constructia edificata.deci,vine se face receptia lucrarii(nu-ti mai da amenda ca se presupune ca a trecut termenul de prescriptie pe care il dovedesti cu data de pe autrizatie) pe numele parintilor,se inscrie imobilul in CF dupa care mergi la notar si faci contractul dintte tine si parinti.daca fratii nu au obiectiuni cel mai simplu e sa-i duci la notar sa semneze o declaratie ca nu au nici un fel de pretentii de la casa parinteasca si sa inchei un contract de intretinere cu parintii tai.de ce sa te complic cu vanzare-cumparare si alte chestii.multa bafta!sa ne spui ce-ai mai facut.
Ce fel de actiune?
irbo
buna ziua. am urmatoarea problema si as avea nevoie de cateva idei daca se poate.
este vorba de un partaj urmare divortului. bun de partajat un imobil plus ... (vezi toată discuția)