Buna ziua, Am lucrat la o firma de telefonie cu sediul central in Bucuresti si cu magazin in Timisoara. In data de 16.09.08 mi-a incetat contractul de munca (demisie), am fost la Bucuresti , am facut lichidarea. Mentionez ca nu am nici un debit fata de aceasta institutie. Suntem in data de 04.11.2008 si inca nu am primit cartea de munca. Va inchipuiti ca nu imi permit sa ma duc periodic la Bucuresti sa stau pe capul lor sa imi dea cartea de munca, asa ca am facut o imputernicire notariala unei foste colege si colega s-a dus la personal si i s-a spus ca mai dureaza mult pina o sa-i dea cartea mea de munca.Intrebarea mea: in cit timp sunt obligati sa-mi restituie cartea de munca? Cum sa procedez? Pot sa fac o reclamatie aici , adica ITM Timis?Va spun sincer m-am saturat de situatia asta. Multumesc.
Solicitati in scris cu confirmare de primre sa vi se comunice data si ora cand va puteti prezenta sa risicati carnetul de munca . Faceti o reclamatie la ITM dar actionati si in instata pentru recuperarea carnetului de munca, procesul este scutit de taxa, si o cerere de chemare in judecata puteti sa o formulati singura.Sfatul meu este sa notificati societate si sa aveti dovada palpabila pentru a nu se invoca motivul ca nu v-ati prezentat sa redicati carnetul de munca.
Impotriva refuzului fostului angajator de a va elibera carnetul de munca aveti posibilitatea fie de a depune o sesizare la ITM in a carui raza teritoriala isi are sediul angajatorul, fie sa deschideti o actiune in justitie. In acest din urma caz, plîngerea se depune la judecătoria în a carei raza teritorială îşi are sediul unitatea care a luat măsura respectiva, în termen de 30 de zile de la data comunicării.
Carte de munca
huminiuc
Buna ziua,
În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca
Krile
Buna ziua, am si eu o problema si va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta. Am lucrat cu contract de munca pana in noiembrie anul asta la o firma privata. ... (vezi toată discuția)