Un tanar , care a implinit varsta de 18 ani , nu mai este elev si nici nu si-a gasit inca loc de munca , poate fi asigurat dupa parinti pana cand se va angaja ?
Fiul meu a absolvit facultatea in 2009. De atunci este inregistrat ca somer neindemnizat la AJOFM. In ianuarie a implinit 27 de ani. Nu a avut venit si nici asigurare. Intentionez sa-i fac asigurare pentru 2012. Conform legii 95/ 2006 pe ce perioada trebuie sa plateasca retroactiv contributia?
Codul de procedura fiscala : Art. 120 Dobânzi
(6) Pentru obligaţiile fiscale neachitate la termenul de plată, reprezentând impozitul pe venit, se datorează dobânzi după cum urmează:
a) pentru anul fiscal de impunere, dobânzile pentru plăţile anticipate stabilite de organul fiscal prin decizii de plăţi anticipate se calculează până la data plăţii debitului sau, după caz, până la data de 31 decembrie;
b) dobânzile pentru sumele neachitate în anul de impunere potrivit lit. a), se calculează începând cu data de 1 ianuarie a anului următor până la data stingerii acestora inclusiv;
c) în cazul în care impozitul pe venit stabilit prin decizia de impunere anuală este mai mic decât cel stabilit prin deciziile de plăţi anticipate, dobânzile se recalculează, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui de impunere, la soldul neachitat în raport cu impozitul anual stabilit prin decizia de impunere anuală, urmând a se face regularizarea dobânzilor în mod corespunzător.
(7) Nivelul dobânzii este de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere şi poate fi modificat prin legile bugetare anuale.
Art. 120^1 Penalităţi de întârziere
(1) Plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale se sancţionează cu o penalitate de întârziere datorată pentru neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale principale.
(2) Nivelul penalităţii de întârziere se stabileşte astfel:
a) dacă stingerea se realizează în primele 30 de zile de la scadenţă, nu se datorează şi nu se calculează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale principale stinse;
b) dacă stingerea se realizează în următoarele 60 de zile, nivelul penalităţii de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale principale stinse;
c) după împlinirea termenului prevăzut la lit. b), nivelul penalităţii de întârziere este de 15% din obligaţiile fiscale principale rămase nestinse.
(3) Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor
Pentru ca nu s-au realizat venituri in perioada ultimilor 5 ani,va trebui sa platiti pe langa suma principala datorata,adica contributia pe cele 6 luni doar majorarile de intarziere,in prezent denumite dobanzi de intarziere,in cuantum de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere .
Calculul exact vi-l face casa de sanatate,la incheierea contractului.
Penalitati sanatate
adimicu
Buna ziua,
Imi puteti spune ce procent de penalitate se aplica pe zi, pentru neplata la timp a asigurarrlor de sanatate pe trim. I si II pe anul 2010?
Eu ... (vezi toată discuția)