avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariul unei persoane care exercita cu caracter ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere

Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru postul de sef serv, Politia Locala dar in urma notei obtinute (4,50) a picat examenul . A fost numit din 01.01.2012 ,ca interimar sef serviciu (exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante), dar ce nu inteleg de ce salariul de baza a fost stabilit la 2003 lei. Am inteles ca exista portita de plata ca si sef de serviciu deplin dar ce nu inteleg cum a fost posibila o astfel de marire a salariului de incadrare 976-2003 ,fiind tot insp.as.1.. Ma poate lamuri cineva ?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 21:54, 7 Martie 2012
se cam practica pe la unii....nu scrie nicaieri ca institutia este obligata sa il scoata la concurs, ci se face referire numai la situatia in care vrea prelungire a termenului de exercitare...asa ca....se poate si cu delegarea, insa delegarea de atributii nu ar trebui sa fie in totalitatea atributiilor catre un singur functionar, deoarece acesta s-ar afla in incompatibilitate...deci cred ca ai inteles
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
ContSters233010, utilizator
Eu tot nu inteleg ce inseamna aceasta "exercitare cu caracter temporar a functiei de conducere". Ori este promovare a unui functionar care indeplineste toate conditiile, inclusiv masterul, ori este recrutare unde exista exceptia conditiei de master pt. 5 ani.
Sau mai exista o varianta de numire directa , cu aviz ANFP, fara nici un concurs, fara a se cere conditiile specifice functiei de conducere , conditionata insa de un concurs anterior care nu a fost castigat de nimeni?
Va multumesc.
E clar ca multe lucruri nu sunt legale. Am impresia ca sunt din alta epoca de ma astept ca totul sa se desfasoare in conformitate cu prevederile legale. Si daca incerci sa fii corect te sanctioneaza tot pe tine ca le strici socotelile... Eu totusi nu incetez sa sper...
bep a scris:

E clar ca multe lucruri nu sunt legale. Am impresia ca sunt din alta epoca de ma astept ca totul sa se desfasoare in conformitate cu prevederile legale. Si daca incerci sa fii corect te sanctioneaza tot pe tine ca le strici socotelile... Eu totusi nu incetez sa sper...

Sunt multi functionari victime ale sistemului. De aceea trebuie sa insistati pe organizarea unui concurs de promovare. Se fixeaza o comisie compusa din 3 persoane de la primarie si 2 de la ANFP+un secretar de comisie de la ANFP. Nu trebuie sa va faceti probleme pentru ca la ANFP sigur sunt promovati doar cei care merita.
se numeste exercitare cu caracter temporar, numirea temporara a unui functionar public pe o functie de conducere (fara examen sau concurs), el fiind in continuare titularul functiei de pe care a fost promovat temporar in functia de conducere.
modalitatile de ocupare a unei functii de conducere prin care candidatul admis devine titular al functiei publice de conducere este fie recrutarea (examen sau concurs, la care pot participa orice persoane care indeplinesc conditiile art.54 din Legea nr.188/1999), fie prin promovare (examen sau concurs, la care pot participa numai persoane care detin o functie publica de clasa I, deja, indiferent in ce institutie, si care indeplinesc conditiile art.66 din Legea nr.188/1999).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare secretar comuna? dan18dana18 dan18dana18 o alta problema stringenta...secretarul unei comunei este suspendat pe perioada nedeterminata si locul este declarat temporar vacant si evident ocupat cu aviz ... (vezi toată discuția)
Concurs sef serviciu la primarie de comuna patriciabibi patriciabibi am fost din 2009 pe functie contractuala ca sef birou, din septembrie 2010 s-a reorganizat si ne-a trecut pe toti din primarie pe functii publice, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Exercitarea cu caracter temporar a unei funcþii publice de conducere vacante viorina67 viorina67 Din ce am inteles ,o persoana din cadrul serviciului (functionar public) a fost numita ca sef de serv. intrerimar ,pe o perioada de 6 luni. Acest interimat a ... (vezi toată discuția)