avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Infiintare SRL-D
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Infiintare SRL-D

Buna ziua!

Am o nedumerire. In momentul de fata, inainte sa se dea drumul la programul cu ajutorul de 10000 euro, se poate infiinta SRL-D? Si daca da, firma infiintata este eligibila pentru ajutorul de la stat(toate celelalte conditii sunt indeplinite)?

Va multumesc,
Vlad Crisan
Cel mai recent răspuns: vlad_crisan , utilizator 08:05, 13 Martie 2012
ce ai mai facut? ai depus pana la urma un proiect?
Din pacate (inca) nu am depus, m-am lovit de piata imobiliara si m-a tinut in loc pt ca n-am gasit o chirie care sa fie ok ca si spatiu/compartimentare, sa fie si ok proprietarul cu ce vrem sa facem si sa aiba si un pret realist. As fi facut firma pe locuinta mea actuala, dar din pacate in momentul depunerii proiectului trebuie sa ai deja si punctul de lucru in care se va desfasura activitatea finantata, asa ca nu m-ar fi ajutat cu nimic. In schimb mi-am prajit creierii la telefon si am ars (prea multa) benzina fara rost cautand chirii....
Buna,

As dori sa aplic si eu in cadrul acestui program de finanatare. Indeplinesc toate criteriile, SRL-d-ul este pe punctul de a fi infiintat, insa as dori o mica clarificare. Daca gasesc un spatiu de inchiriat, trebuie sa si semnez contractul acela pe 3 ani? Sau pot atasa doar oferta de pret? Si daca trebuie deja sa il iau in chirie, sa platesc, ce fac in cazul in care nu primesc acele fonduri?
Buna dimineata,

Din cate stiu, contractul de inchiriere trebuie sa fie semnat in momentul in care se depun actele pentru inregistrarea SRL-D-ului la ORC. Prima chirie + eventuala garantie nu cred ca se incadreaza la cheltuieli de infiintare, asa ca acei bani trebuie dati din buzunarul propriu. Pentru eventualitatea in care nu primiti fondurile, va sfatuiesc sa prevedeti o clauza de reziliere in contractul de inchiriere, care sa va permita si recuperarea garantiei in cazul in care nu primiti fondurile si nu puteti continua pe cont propriu. In cazul in care proprietarul spatiuliu este intelegator, ar mai fi varianta sa faceti un contract care sa intre in vigoare doar in momentul in care primiti aprobarea pentru fonduri, dar asta nu stiu exact cat de bine s-ar impaca cu regulile celor de la ORC. Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene - cabinet stomatologic vaidaionutradu vaidaionutradu salut m-ar interesa cateva informatii pentru deschidere de cabinet stomatologic in mediul urban cu fonduri europene. multumesc frumos (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru tineri cretu1 cretu1 Buna ziua, Doresc sa ma consultati in vederea accesarii unui fond potrivit pentru infiintarea unei firme de prestare servicii si anume o gradinita privata in ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d StrViorel StrViorel Buna ziua, am si eu o intrebare se mai pot inregistra SRL-D din programul pentru tineri nu vreau fonduri as dori sa infiintez o firma pentru beneficiile ... (vezi toată discuția)