avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine raspunde pentru minus in gestiune?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine raspunde pentru minus in gestiune?

Problema mea este urmatoarea din luna 09 2011 lucrez la o societate ca si gestionar dar am fost angajata cu forme legale doar din luna ianuarie a acestui an in momentul angajarii nu mi s-a facut inventar cazul in care exista un minus in gestiune mie mi se poate imputa ceva
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 06:16, 13 Februarie 2012
Este parerea dvs , insa legislatia in materie va contrazice .... dupa parerea dvs un salariat poate fura cat doreste dintr-o societate si nu raspunde ca nu a semnat fisa postului ..oare in ce articol din lege este prevazut asa ceva ?
Nu, nu spun ca poate fura cat pofteste, ci numai ca legea, instantele din tribunalele noastre tin cont de fisa postului. Din cauza asta, nu emai bine sa te acoperi decat sa dai din colt in colt cand dai de necaz?

Eu, in calitate de economist, daca nu am in fisa postului ca trebuie sa fac , de ex., registrul de casa si , totusi, patronul ma obliga sa il fac, ce sa fac...il fac? Dar daca gresesc, mai vine si Garda, mai dau si aia o amenda si patronul ma da afara ptr asta, eu il pot actiona in judecata. Instanta imi da dreptate ptr ca in fisa postului nu era trecut asa ceva, iar concedierea nu are temei.
Nu este chiar asa , cunosc peste cateva sute de hotarari pronuntate de catre instante care nu au luat in considerare acest aspect - fisa postului .
Nu trebuie cuprins in fisa postului ca raspunde , intrucat potrivit art.39 alin.2 lit.g din Codul Muncii, salariatul are si alte obligatii prevazute de lege sau de contractele colective de munca aplicabile. , iar angajarea raspunderii patrimoniale a unui salariat se face in baza normelor si principiilor raspunderii civile contractuale.

p.s.
Referitor la primirea - predarea unei gestiuni , HG nr.2.230 din 8 decembrie 1969 privind gestionarea bunurilor materiale ese inca in vigoare din cate stiu ...
Ma voi uita luni pe lex daca mai este in vigoare si va anunt! Pana atunci, ordinul 2861 sta in picioare :) ptr ca era vorba de predare-primirea unei gestiuni pe baza de proces-verbal.

Cat priveste instantele, nu va contrazic. Eu cunosc mai putine cazuri, cand au castigat din cauza lipsei fisei de post. Ideea este ca se poate castiga si ca este mai bine sa o ai.
Pe programul legislativ apare in vigoare ... iar din punct de vedere juridic , un ordin nu poate abroga o Hotarare a Guvernului.

Alte discuții în legătură

Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)
Inventar institutie Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Cum procedam la inventarul patrimoniului unei institutii in situatia in care in contabilitate apare un numar de bucati de produse, iar faptic sunt ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune roxilex roxilex Pana in data de 01.07.2014 am fost administrator cu jumatate de norma la o Gradinita. In urma unei decizii a direcțiunii am fost trecuta pe alt post dar nici ... (vezi toată discuția)