Problema mea este urmatoarea din luna 09 2011 lucrez la o societate ca si gestionar dar am fost angajata cu forme legale doar din luna ianuarie a acestui an in momentul angajarii nu mi s-a facut inventar cazul in care exista un minus in gestiune mie mi se poate imputa ceva
O voi citi si eu luni, desi dupa cum spuneti eu vorbesc despre un ordin privind normele de organizare si efectuare a inventarii patrimoniului, iar dvs vorbiti despre gestionarea bunurilor materiale. Eu inteleg din asta ca deja bunurile au fost predate-primite pe baza ordinului si gestionate pe baza hotararii depsre care vorbiti. :)
La art..4 din aceasta HG se prevede expres ca, ”Predarea-primirea gestiunii se face prin inventarierea totala a bunurilor din gestiune, intocmindu-se un proces-verbal ce se semneaza de gestionarul care preda si de gestionarul care primeste gestiunea, precum si de persoanele prevazute in articolul 3.
In cazul in care nu se efectueaza inventarierea si nu se intocmeste proces-verbal, gestionarii sunt obligati sa refuze predarea-primirea gestiunii”.
Nu cred ca poate fi vorba despre o confuzie ... inventarierea patrimoniului este una, iar predarea-primirea unei gestiuni este alta chiar daca s-ar suprapune aceste sintagme.
Pai si eu ce spuneam? Se intocmesc liste de inventariere pe locuri de depozitare, pe categorii de marfa (de ex marfa deterioarata, degradata, greu vandabila etc) , liste care vor fi semnate de toti cei in cauza (gestionari, comisie de inventariere). Dupa efectuarea inventarierii se intocmeste procesul-verbal de control si inventariere a gestiunii. Dar , marfa nu se preda pe baza de proces-verbal, ci prin semnarea listei de inventariere (prin semnarea acestei liste de catre gestionarul care primeste, aceasta inseamna ca este de acord cu faptul ca numararea, masurarea sau cantarirea a avut loc si este de acord cu acestea.
Cititi mai bine textul de lege invocat de mine si ceea ce am postat anterior ... ”Predarea-primirea gestiunii se face prin inventarierea totala a bunurilor din gestiune, intocmindu-se un proces-verbal ce se semneaza de gestionarul ... iar dvs ati facut afirmatia ca gestiunea nu se preda pe baza de proces-verbal ? ...
Inca o data cred ca se face o confuzie intre termeni ...
Inventar
Miliana
Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)
Inventar institutie
Ramona24
Buna ziua. Cum procedam la inventarul patrimoniului unei institutii in situatia in care in contabilitate apare un numar de bucati de produse, iar faptic sunt ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune
roxilex
Pana in data de 01.07.2014 am fost administrator cu jumatate de norma la o Gradinita. In urma unei decizii a direcțiunii am fost trecuta pe alt post dar nici ... (vezi toată discuția)