avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale competenta administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

competenta administrator

reorganizarea activitatii unui SRL / concediere salariat este competenta administratorului?

in actul constitutiv nu este mentionat nimic si am inteles ca, in practica, instantele au decis ca administratorul nu poate lua o asemenea decizie decat cu aprobarea AGA

care este opinia dvs?
Cel mai recent răspuns: ginnyy , utilizator 11:59, 6 Noiembrie 2008
Opinia mea ţine de conţinutul noţiunii de reorganizare. Precizaţi la ce vă referiţi.

Concedierea intră în atribuţiile administratorului, dacă prin actul constitutiv nu i s-au limitat puterile în acest sens.

Liviu S.Bordaş
Care instante au decis acest lucru?:confused:
Este clar ca este vorba de reorganizarea societatii in temeiul Legii insolventei cand insusi debitorul face aceasta cerere. Instantel aproba o astafel de reorganizare, dar pentru a putea fi depusa cererea in instanta este nevoia de Hotararea Adunarii Generale.
In cazul concedierii ca sanctiune disciplinara aceasta se poate dispune, cu respectarea procedurii din codul muncii, de catre administrator
Daca este vorba de concediere colectiva ca urmare a unei reorganizarii activitatii, a restrangerii acesteia, este necesara de asemenea Hotararea AGA intrucat implica modificarea organigramei societatii
este vorba de desfiintarea unui post ca urmare a reorganizarii activitatii, modificarea organigramei.

consider ca este de competenta administratorului, acesta fiind cel care indeplinieste toate activitatile necesare si utile pt indeplinirea obiectului de activitate al societatii, decide cu privire la politica de personal a societatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare/modificare structura organizatorica Lipi Lipi Va rog, o mana de ajutor... Lamuriti-ma pentru ca altfel iese cu scantei intre mine si colega... Puneti in balanta 30 de ani experienta (ea) si incapatanare ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua !Am si eu o nedumerire...dc ma puteti ajuta, astept raspuns. Directorul X vrea sa desfiinteze postul Y.Alte date ale problemei: exista 3 posturi Y ... (vezi toată discuția)
Decizie administrator ginnyy ginnyy Am urmatoarea situatie: SRL doreste reorganizarea activitatii la un punct de lucru, desfiintarea locului de munca. Hotararea trebuie sa fie luata de AGA sau ... (vezi toată discuția)