avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

Buna ziua !Am si eu o nedumerire...dc ma puteti ajuta, astept raspuns.
Directorul X vrea sa desfiinteze postul Y.Alte date ale problemei: exista 3 posturi Y iar dansul vrea sa dea afara doar 1 ocupant al postului Y. E legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 5 Februarie 2009
probabil ca directorul x, are nevoie doar de 2 posturi y. Prin reorganizare este legal. Important este cum va stabili de care din persoanele ce ocupa acele posturi se va descotorosi ..........si pentru ce motiv........
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii. In aceasta situatie, salariaţii beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.



Am inteles deci in concluzie..il poate da afara pe angajatul care ocupa un post y..(POST DESFIINTAT)..dar trebuie sa ii dea un motiv...motivul trebuie sa apara in decizia de incetare care o duc la itm pentru inregistrare sau directorul trebuie sa faca O FOAIE INTERNA prin care sa motiveze concedierea expresa a angajatului Z????Daca nu i se motiveaza angajatului concedierea acesta poate reclama???
Ms mult de ladyk!
Mai intai trebuie sa aiba hotararea AGA sau a asociatului unic referiata toare la desfiintarea postului si de modificare a structurii sau organigramei societatii.
Dupa aceasta hotarare, va emite o adresa catre salariat prin care in comunica ca incepand cu data de .... se afla in preaviz de 20 de zile lucratoare, urmand ca la data expirarii preavizului c.i.m. sa inceteze in baza art.65 alin.1 C.mun.
Dupa expirarea termenului de preaviz se va emite decizia de concediere care va contine :
a) motivele care determină concedierea -motivarea in fapt si in drept a deciziei;
b) durata preavizului;
c) termenul in care decizia de concediere poate fi contestata;
d) instanta competenta sa solutioneze contestatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala vs colectiva ? oti oti In cazul in care am doar 15 salariati pe o firma (deci sub 20) si vreau sa concediez 6 persoane, e f clar -zic eu -ca nu ma incadrez la art 68 nefiind ... (vezi toată discuția)
Intrebari Marius Nou Marius Nou am fost concediat pe motive de reorganizare a firmei, sunt in preaviz. am aflat de la cineva ca angajatorul o sa aduca pe altcineva in locul meu care a cerut ... (vezi toată discuția)
Examen "legal / nelegal" la politia comunitara Maria02 Maria02 buna ziua, sunt agent comunitar clasa 1, treapta 3, in momentul de fata sunt in concediu dar am inteles ca mi se va face intrerupere de concediu intrucat voi ... (vezi toată discuția)