avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Studii necesare pentru a da admitere la SNG
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Studii necesare pentru a da admitere la SNG

Pot sa dau la SNG daca termin anul acesta Administratie publica,adica stiinte administrative?Astept un raspuns daca ma poate ajuta cineva.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 10:39, 20 Februarie 2012
Se poate inscrie la concursul de admitere la SNG orice persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
- are cetatenia româna, domiciliul în România si capacitate deplina de exercitiu ;
- nu are antecedente penale, nu are cazier fiscal si se bucura de o buna reputatie ;
- cunoaste limba româna ;
- este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea functiei ;
- are studii superioare juridice sau studii medii sau alte studii superioare, dupa caz.

Asadar, va puteti inscrie la concursul de admitere la SNG.
gresit. cu administratie publica nu te poti inscrie la SNG decat daca se organizeaza concurs pentru persoane cu ale studii superioare decat cele juridice, dar in ultimii ani nu s-a mai organizat si este putin probabil sa o mai faca acum deoarece pregatirea profesionala a acestora ar dura mai mult timp ceea ce inseamna chieltuieli suplimentare inutile din punctul lor de vedere. "alte studii superioare" se refera la concursurile pentru grefieri informaticieni, documentaristi, registratori, concursuri organizate de obicei de curtile de apel cu aprobarea CSM-ului.

daca vrei sa te informezi mai bine citeste legea 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere sng - conditii de studii maryafota maryafota As vrea sa stiu daca pot sa ma inscris la Scoala Nationala de Grefieri, in conditiile in care eu am facut Facultatea de Drept dar am terminat pe specializarea ... (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri roxana91 roxana91 Buna, sunt noua pe aici, si am si eu o mare intrebare. Am terminat Stiinte Ecomonice si vreau sa stiu daca pot sa ma inscriu pentru la anul la SNG. In ... (vezi toată discuția)
Participare la sng cu studii superioare de alta specialitate Tatiana85 Tatiana85 Buna sunt si eu o aspiranta la SNG si as vrea sa aflu daca ma pot inscrie la sng , neavand studi superioare juridice , fiind o absolventa a fcultatii de ... (vezi toată discuția)