avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum obtin penalizarea de intarziere de la RCA?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum obtin penalizarea de intarziere de la RCA?

am sa explic cronologic sirul evenimentelor:
-28-08-2011 data accidentului, eu nevinovat;
-02-09-2011 instiintarea mea , precum ca dosarul este oprit pt investigatii amanuntite(adica a fost trimis la anti-frauda);
-2x-11-2011(nu mai stiu exact data) am dat declaratie unui inspector venit de la Bucuresti privind data la care s-a produs deoarece asta a fost motivul considerat de ei frauda;
-20-12-2011 am fost anuntat telefonic sa merg la un service pentru a mi se efectua o evaluare estimativa a pagubei;
- 04-01-2012 am prezentat acel deviz si copia dupa cartea de identitate a masinii inspectorului RCA (mai devreme nu s-a putut din cauza sarbatorilor de iarna);
- 1x-01-2012 am primit un telefon de la ei care mi-a comunicat 2 sume , una pt dauna totala iar alta pt reparatie cu facturi si/sau deviz.
Nemai primind nimic scris de la ei:
30-10-2012 am facut o cerere scrisa catre cei de la Bucuresti (fiindca asa mi-a spus inspectorul de aici de la Galati ca cer cei de la Bucuresti ) in care am solicitat in scris o decizie finala privind suma de despagubire a daunei. Acestei cereri i sa dat nr de inregistrare;
-Astazi 11-02-2012 nu am primit nici un raspuns pe motiv ca cei de la Bucuresti nu l-au trimis inca.
intrebarea mea este cum as putea sa obtin acea penalizare de 0,1% pe zi de inarziere pentru cele doua luni jumate trecute dupa cele 3 luni pe care le aveau ei la dispozitie legal?
Cel mai recent răspuns: dorin85 , utilizator 16:06, 20 Februarie 2012
As dori daca sunteti amabili sa aplicam legea pe cazul meu particular pt a putea intelege mai bine situatia.
Eu astazi am primit de la rca inscrisul cu calculul valorii maxime a despagubirii ramanand acum eu sa aleg dintre valoarea pt dauna totala sau sa o repar incadrandu-ma in valoarea reala a masinii, urmand sa depun la dosar ori cererea pt a primi banii pt dauna totala sau sa depun factura pt reparatia efectuata, si asta ar fi ultimul document depus la dosar. Cererea pt despagubire o depun odata cu unul dintre aceste doua documente, nu? Pana aici am inteles bine?
Urmeaza partea pe care nu o inteleg : avand in vedere ca au trecut deja aproape 6 luni de zile de la accident (din care 3 a fost la antifrauda) , ei mai pot prelungi cu inca 3 luni plata despagubirilor?
As mai avea o intrebare: In ce consta aceasta convocare la conciliere directa ?
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)