avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Clasa zero
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Clasa zero

In anul scolar 2013/2014, un prescolar care nu a fost in clasa O, (din diferite motive), si are varsta de 7 ani, poate urma cursurile scolare in clasa I ?
Care este actul normativ ce reglementeaza acest aspect ?
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 15:37, 12 Februarie 2012
LEN nr. 1/2011
Sectiunea 4 - Invatamantul primar


Art. 29
(1) Invatamantul primar se organizeaza si functioneaza, de regula, cu program de dimineata.
(2) In clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.
(3) In clasa pregatitoare din invatamantul special sunt inscrisi copii cu cerinte educationale speciale, care implinesc varsta de 8 ani pana la data inceperii anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor legali sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copii cu cerinte educationale speciale cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani la data inceperii anului scolar.
(4) Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului poate aproba organizarea de programe educationale de tip "A doua sansa", in vederea promovarii invatamantului primar pentru persoanele care depasesc cu 4 ani varsta corespunzatoare clasei si care, din diferite motive, nu au absolvit acest nivel de invatamant pana la varsta de 14 ani.

Alte precizari nu exista pana acum. S-a emis Ordinul MECTS nr. 3064/19.01.2012 de aprobare a metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013 şi a calendarului înscrierii.
Orice intrebare adresata inspectoratului privitoare la anul scolar 2013-2014 a primit raspunsul "Sa trecem intai de anul 2012, si apoi discutam". In concret, nu stie nimeni nimic. Oricum, copiii care implinesc 6 ani din septembrie pana in decembrie 2012 si nu sunt inscrisi in clasa pregatitoare, vor avea 6 ani si ..., aproape 7 in 2013, cand vor fi inscrisi in clasa pregatitoare. Dar in clasa pregatitoare se inscriu copiii cu varsta de 6 ani, iar in clasa I vin cei care au absolvit clasa pregatitoare...

Vom trai si vom vedea
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
elena138, utilizator
Multumesc pentru lamuriri si mai ales pentru promptitudine !!!=D>
=D>=D>
:) Cu placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, exista vreo lege care ma obliga sa inscriu copilul ... alinmanea.ro alinmanea.ro Buna ziua, Exista vreo lege care ma obliga sa inscriu copilul in clasa 0 daca a implinit 6 ani inainte de inceperea scolii? Ma intereseaza daca exista vreo ... (vezi toată discuția)
Clasa pregatitoare 2013 - 2014 georgiana83 georgiana83 am copilul nascut in ianuarie 2008 si as vrea sa stiu daca pot din toamna sa il inscriu la clasa 0 . si ce acte imi sunt necesare (vezi toată discuția)
Din stiri pereanu123 pereanu123 Buna seara,ati publicat ceva despre inscrierile la clasa zero.ati spus ,,atentie,metodologia nu se plica fara sa fie publicata in MO.,,Asta era valabil la 15 ... (vezi toată discuția)