avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept succesiune

buna ziua am o mica problema.

mentionez ca bunica vrea sa vanda casa i a rezolve treburile cat mai este in viata. va multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
emiliasirbu, utilizator
sa vanda casa si sa imparta bunurile cum cred de cuviinta.
e foarte important si in ced masura apartine casa respectiva doar bunicii deoarece daca acea casa era cumparata impreuna cu sotul sau inainte de a deceda casa aprtinea si fiicelor .
Nu este corect. Din punct de vedere legal, mostenirea se va imparti la 2 pentru ca nepotii sunt doar mostenitori reprezentanti, venind in locul parintilor. Deci mostenirea se va imparti in doua, 1 nepot va lua jumatate iar ceilalti 2 nepoti vor lua jumatate
in acte bunica este trecuta 50 %, iar cate 25% unei fiice, cea care este in viiata, iar 25 % eu(nepoata dupa fiica decedata), acestea sunt actele casei
In timpul vietii dansei bunica poate sa dispuna cum doreste de cele 50% din Casa care inca ii apartine. Daca nu va face acest lucru la decesul dansei daca Matusa mai este in viata cele 50% se va imparti intre dvs si Matusa, daca Matusa va deceda , cele 25% procente care ii revenea matusii se va imparti la ceilalti doi nepoti, pentru ca mostenirea, deci numai la decesul bunicii se face pe tulpini. Daca bunica va doña partea dansei , la mostenire , daca vi se incalca rezerva succesorala , veti putea cere reductiunea liberalitatii excesive. Pentru vanzare ca sa faceti acest lucru dupa deces trebuie sa demonstrati ca vanzarea este o donatie deghizata.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari pentru drept de proprietate GabrielaGal GabrielaGal Buna seara, Mi-as dori sa ma ajutati intr-o problema “complicata” daca puteti. Situatia este urmatoarea : 1. Exista un teren concesionat pe ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul de mostenire Marlena Ilie Marlena Ilie Buna ziua, După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 ... (vezi toată discuția)